Din oras

Topul celor mai fitoase mancaruri din restaurantele Clujului

Te intrebi unde se mananca cele mai bune si pretentioase preparate culinare din oras? Oferta e extrem de variata. Evantaiul de restaurante internationale se deschide in fata celor care prefera mancare frantuzeasca, chinezeasca, japoneza, vietnameza, greceasca sau italieneasca. Dar in oras sunt si numeroase restaurante de lux in care bucatarii pregatesc versiuni unice si personalizate ale diverselor tipuri de mancare nationala si internationala. Creatiile lor sunt gustoase si aspectuoase si il pot multumi chiar si pe cel mai pretentios client.

Daca la urmatoarea iesire in oras vrei sa incerci tot ce e mai bun din bucataria din Cluj, iti spunem doar atat: ai de unde alege.

The Bricks vine in intampinarea gurmanzilor cu ton rosu cu mousse de mazare cu wasabi si sos de ciuperci shiitake.


Pretentiosii pot alege somonul in foietaj cu piure de morcovi si cartofi, aromatizati cu wasabi.

La Adi StakeHouse puteti comanda friptură de cerb la cuptor cu sos de ciuperci de padure. La Baracca, in schimb, se gateste file de lup de mare.

Restaurant-ul Aroma vine in intampinarea clientilor cu un rasfat culinar oferit de noua echipa de bucatari condusa de Chef Ionut Lupu. Cei mai pretentiosi dintre gurmanzii Clujului pot comanda aici steak de vita la gratar cu cartofi in unt aromatizat, sos de aceto balsamico cu nuci.

Apoi, tot la restaurantul de pe Calea Turzii se servesc si trilogie de foie gras sau calamari la piastra cu pesto de busuioc pe salata calda de legume cu chilly.

La restaurantul DaVinci se mananca tagliatelle cu ragu de mistret. Casa Boema gateste limba de vitel inabusita la cuptor cu sos de rosii si masline si beef bourguignon – bucati fragede de carne de vita gatite lent in vin rosu si legume, servite cu paste.

Cabinet de Vin&Cocotte e unul dintre singurele restaurante din oras unde se mananca escargot (melci) sau friptura de iepure.

Restaurantul VIA vine in intampinarea clientilor cu ciorba de somon cu lemongrass, lapte de cocos si legume si muschi de vita cu budinca yorkshire cartofi piure si porumb cu frisc, sos bordelaise si spuma de hrean.

Pe cat de apetisante sunt mancarurile prezentate, pe atat de gros trebuie sa fie, insa, si portofelul celor care doreste sa le comande. Daca o ciorba incepe de la 20 de lei, un steak de vita poate ajunge chiar si la 200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *