Topul celor mai buni barmani din Cluj

Meseria de barman este prea des socotita una usoara. Un serviciu pe care poti sa-l prestezi cand esti student sau cand vrei sa faci niste bani in vacantele de vara. Lucrurile, insa, nu sunt atat de simple cand le privesti din interior. Meseria de barman, chiar si atunci cand o prestezi sezonier sau ca sa-ti suplimentezi veniturile, este una destul de solicitanta. Evident, atunci cand o faci cum trebuie. Ziar de Cluj va prezinta topul celor mai buni barmani ai Clujului.

Marian Porumb a fost desemnat, la concursul De Kuyper Cup Romania 2014, cel mai bun barman din Romania, alaturi de Valentin Luca, fostul castigator a concursului Romanii au Talent. Clujeanul in varsta de 28 de ani a a castigat categoria Mixologie, in finala careia au intrat sase concurenti.

Marian Porumb si-a demonstrat originalitatea si indemanarea in ceea ce priveste prepararea unei bauturi mixate si a devenit, astfel, cel mai bun barman preparator din tara. Bautura mixata care a impresionat juriul se numeste Lapsang Dream Cocktail.

Paul Sfirlea e un alt barman din Cluj recunoscut pentru talentul sau. Paul a castigat, anul trecut, la acelasi concurs, locul trei la categoria "Mixologie", cu bautura HI 5, numita asa deoarece ar "amplifica cele cinci simturi". Acesta a fost recompensat cu un premiu in valoare de 250 de euro. Acesta a reprezentat Romania la finala mondiala desfasurata la Paris, in decembrie.

Katalin Bene e barman de peste 8 ani. Pentru ea, bartendingul e un stil de viata, nu doar un job. Se antreneaza, citeste si invata in fiecare zi, pentru ca in acest domeniu trebuie sa te perfectionezi continuu.

Bauturile preparate de cei trei pot fi gustate la Jaxx.

La concursul „The Extraordinary Bartenders Challenge”, clujeanul Calin Ioaniciu a fost desemnat de catre Kenji Jesse, omul care a initiat 35.000 de barmani in arta mixologiei, drept cel mai bun mixolog din tara. Calin Ioaniciu e barman in cel mai nou club din oras, NOA.

Sergiu Biris, barman la Charlie, e unul dintre cei mai experimentati barmani din Cluj, cu zeci de trofee la activ si peste 15 ani de bartending in spate. In 2010, a fost barmanul anului in Romania.

"Sergiu este este mentorul si modelul de seriozitate pentru multi dintre noi, carora ne-a indrumat pasii si ne-a insuflat pasiunea. Sunt sigur ca de acord cu mine sunt zeci de barmani din Cluj si nu numai", spune barmanul Calin Ioaniciu.

Silviu Popa e barman la Charlie si, desi e unul dintre cei mai tineri din breasla, a reusit sa se remarce in domeniu ca fiind unul dintre cei mai apreciati profesionisti.

Comentarii

Florea

16.01.2015 05:12

Recomand hi 5 lui Sfarlea !:)

Raul

16.01.2015 09:13

Deschizători de sticle... Cine nu și-ar dori?

mitmind

16.01.2015 10:38

si Zsolee Rusu unde este?

ulise

16.01.2015 11:36

..poate ne transmiteti si in ce baruri lucreaza..!? 

pop ioan

17.01.2015 17:53

Mergeti la Boema si intrebati de Cosmin Muresan !

Botond

18.01.2015 18:33

Draga Adina,  oare ai  auzit despre un cocktail bar cu numele Tube Social Chemistry si despre barmanul care a facut conceptul?  Conform ce ai facut acest top? 

barman

21.01.2015 18:06

Pe langa cei "dati la ziar", Zsolee Rusu(Tube), Daniel Zanoaga(Carnival Cruise Line), Mihai Biro si Bobo(Booha), Vlad Buda si Dan Ursan(Steam), Andrada Apostolescu si Mircea Dan(Boema), Andrei si Iulian Lancrajan(Toulouse), Andreea Demeter, Adrian Miron-China si Emanuel Magda(Charlie), Mihai Tarcea, Cristina Bacila si Bogdan Catana(CE?),  Lucian Dobra, Flaviu Odorhean, Marius Nica, Cipri Govor(Shto), Dan Gheorghe, Vali Nechita, si foarte multi altii .... este foarte greu doar sa fim enumeratisuntem atati de multi si foarte buni, incat oricine cauta sa faca o ierarhie, inevitabil greseste ceva cuiva sau omite pe cineva. :)) Insa ce este cel mai important ca intre noi exista respect, comunicare, si alte sute de cuvinte de bun simt care sunt bazele evolutiei, perfectionarii si reusitei. Noroc!

Adauga comentariu