TOP CINCI DATORNICI la bugetul local

Primăria Cluj-Napoca a publicat lista persoanelor juridice cu datorii la bugetul local. Această listă se actualizează periodic. Dacă la sfârșitul anului trecut, în fruntea datornicilor se afla RADEF Româniafilm Bucureşti R.A. cu o datorie de aproape 3,8 milioane lei, acum RADEF a ieșit de pe listă, iar locul 1 îi revine ocupantei locului 2 de anul trecut - Cartierul Tineretului Cluj SRL. Dacă al ultimul anunț publicat de administrația publică locală, Cartierul Tineretului SRL figura cu o datorie de aproximativ 3,7 milioane lei, acum a crescut la 4.088.999 lei.

Municipiul Cluj-Napoca și Polus Real Estate apar ca asociați ai Cartierului Tineretului SRL, firmă care stă în spatele unui dintre cele mai mari eșecuri ale Primăriei Cluj-Napoca. Vorbim despre proiectul imobiliar Cartierul Tineretului, transformat în parc fotovoltaic și apoi tras pe dreapta.

Citește și:

Cartierele moarte ale Clujului

Cartierul Tineretului SRL este doar pe minus din 2007 până în 2016. În 2008 a înregistrat cele mai mari pierderi, de aproape 8,7 milioane lei. Și în 2013 a avut pierderi importante: aproape 3 milioane lei. În 2016, Cartierul Tineretului SRL a avut pierderi de 647.703 lei.

Locul 2 în topul datornicilor la bugetul local este ocupat de SC Unirea SA, cu un debit de peste 1,9 milioane lei. Statul Român, Napocamin SRL și Ben & Ben apar ca asociați persoane juridice ai SC Unirea SA. De asemenea, Mirela Bene este asociat al Unirea SA. Firma este controlată de omul de afaceri Ioan Bene, condamnat la închisoare cu executare în dosarul Horea Uioreanu. Napocamin SRL îl are ca director pe fostul primar Sorin Apostu.

SC Unirea SA figura în 2016 cu o cifră de afaceri de 4,9 milioane lei, profit de 120.000 lei și un număr mediu de 11 angajați.

Pe locul 3 se află SC Gormet SRL cu o datorie de aproape 670.000 lei. Gormet SRL a avut în 2016 un profit de aproape 1,7 milioane lei. Cifra de afaceri netă este de aproximativ 38 milioane lei, veniturile totale sunt de aproape 53 milioane lei, iar cheltuielile sunt de aproape 51 milioane lei.

SC Gormet SRL are un număr mediu de 219 salariaţi, obiectul de activitate fiind fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.

Pe locul 4 în topul datornicilor se află SC Tiger Amira SRL, cu un debit de peste 446.000 lei. Firma are o cifră de afaceri netă de peste 172 milioane lei și un profit de peste 7 milioane lei. Încă de la înființare, în anul 2000, firma SC Tiger Amira SRL din Oradea a fost pe profit. Firma are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al altor bunuri (echipamente fotografice, optice și de precizie, suveniruri, articole de artizanat, religioase).

Locul 5 revine firmei SC Florisal SRL Satu-Mare, cu o datorie de 301.000 lei. Firma este a omului de afaceri Vasile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus. În 2016, firma a avut o cifră de afaceri netă de peste 24 milioane lei și un profit net de peste 3,9 milioane lei.

Citește și:

Doua lucruri nu mai spuneti despre Sile Puscas. Ca e ginerele lui Rus. Fiindca nu mai e. Si ca se muta cu imobiliarele din Cluj. Pentru ca nu se muta.

Lista completă a datornicilor la bugetul local, potrivit ultimelor date arată astfel:

 

Adauga comentariu