Analiza

Top #5 proiecte nerealizate de Emil Boc, PNL Cluj și PDL Cluj

PNL Cluj a postat pe Facebook un clip video de campanie cu așa-zise „25 proiecte realizate/susținute de Emil Boc în calitate de prim-ministru și primar al municipiului Cluj-Napoca, proiecte realizate împreună cu echipa PNL”.

Echipa PNL, care îi face acum campanie electorală lui Emil Boc, minte însă cu nerușinare, fiindcă Emil Boc a făcut parte, în calitate de prim-ministru și în primii săi 10 ani la Primărie, din PDL, adică a fost rivalul „de moarte” al echipei PNL.

PDL a fuzionat cu PNL în anul 2014, așadar Emil Boc are coledgi urmași ai Brătienilor doar de 6 ani, sau, altfel spus, numai în ultimul său mandat și jumătate.

PNL Cluj îi făcea contracampanie lui Emil Boc înainte de fuziune, însă acum îi face o campanie nerușinată, fiindcă așa e în politică, trebuie să lingi unde ai scuipat, dacă vrei beneficii postelectorale.

Cu ce se laudă în prezent „echipa PNL”, care acum câțiva ani includea și adversarii politici ai lui Emil Boc?

Cu următoarele:

Autostrada Transilvania (de pe vremea PDL), centura ocolitoare Bulevardul Muncii – Apahida – Vâlcele, alocarea de teren prin hotărâre de Guvern PDL pentru Spitalul Regional de Urgență Florești (nerealizat), alocarea de bani prin hotărâre de Guvern PDL pentru Cluj Arena, investiția în Sala Polivalentă, 11 parkinguri (ultimele 3, inaugurate în campanie, neterminate și cu infiltrații de apă), Baza Sportivă Gheorgheni și Parcul Între Lacuri, modernizarea zonei centrale (numai pe străzile principale, cele secundare fiind cotropite de mizerie și de paragină), strada Bună Ziua (lărgită pentru deblocarea proiectelor imobiliare, fără grădinițe, școli, parcuri ș.a.), transport public ecologic (introducerea de autobuze electrice, ca parte din flota second-hand), autobuze școlare pentru elevi, cimitir-parc pe strada Moș Ion Roată, cartierul Oser, de locuințe sociale (zero locuințe sociale ridicate în ultimul mandat), demararea procedurilor pentru centura metropolitană, tren metropolitan, metrou (adică, avioane de hârtie!), Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015, generarea fenomenului Untold, intrarea în finală pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării, digitalizarea în administrația publică locală, fonduri europene în valoare de 1 miliard de euro, economia Clujului s-a dublat în ultimii 10 ani, 7 primării de cartier, modernizarea piețelor alimentare, centre de cultură urbană, Cluj Innovation Park, modernizarea podurilor, triplarea numărului de locuri în creșe, pista pietonală și de biciclete lacul Gheorgheni.

Așadar, „echipa PNL” se laudă cu „realizările” nerealizate, ori realizate pe sfert, ale echipei PDL Boc-Tișe. Parkinguri la care li s-a făcut recepția cu vicii grave de construcție, care urmează să fie remediate din banii noștri, numai ca să poată fi declarate rapid drept finalizate. Spital Regional de Urgență inexistent. Untold, care a scumpit orașul și care le răpește vara clujenilor parcul și liniștea. Metroul cu care nu vor circula nici nepoții nepoților noștri. Podurile reabilitate după ce au început să se dărâme ș.a. Realizări (democrat)liberale, de prostit pe naivi!

Ziar de Cluj a realizat un top #5proiectenerealizate #EmilBoc #PNLCluj #PDLCluj:

1. Ratarea ridicării podului Porțelanului, unde studiul tehnic plătit de Primărie, realizat din pix, nu a descoperit  zăcământul de sare din sol. Rezultatul? Șoferii din Iris se înghesuie în continuare la un semafor improvizat, pentru a traversa vechiul pod pietonal, reabilitat cu gropi.

O nerealizare majoră a mandatelor lui Emil Boc poate fi considerată modernizarea podurilor din Cluj doar după ce acestora au început să li se prăbușească trotuarele (podul Traian), o atitudine administrativă care se menține și în prezent. Se așteaptă, de exemplu, ca podului peste Someș Grigorescu-Mănăștur să îi cadă trotuarele, pentru ca să se ia măsuri de reabilitare. Iar exemplele pot continua.

2. Sufocarea definitivă a traficului din oraș prin aprobarea de către Primăria lui Emil Boc a sute de blocuri între blocuri și între case, pe străzi de case.

3. Cartierele Clujului au rămas în paragină – avem cartiere unde nu a fost construit niciun parking, niciun parc, nicio creșă, practic, nimic, de pe vremea lui Ceaușescu încoace.

4. Clujul a devenit, din punct de vedere cultural, o șușanea stradală. Primăria nu a investit nici în noi instituții culturale, nici în cele vechi (tot nu avem un sediu pentru Filarmonică). Emil Boc a investit însă masiv în sprijinirea unor festivaluri, festivăluțe, manifestări stradale trecătoare, care nu s-au sedimentat la Cluj drept fenomene culturale, ci de divertisment. Cultura autentică a rămas la Cluj-Napoca cea de acum două-trei decenii. S-au înmulțit numai strigăturile și șezătoarele stradale, din parcuri, din diverse spații de unde s-a mai putut suge câte ceva din bugetul public.

5. Bovarismul politico-administrativ, adus la rang de mare artă!

(BOVARÍSM – Tendință prezentă la unele persoane care, nemulțumite de realitatea propriei lor condiții, își construiesc o personalitate fictivă, corespunzătoare aspirațiilor lor.)

În mandatele lui Emil Boc, pedeliste și peneliste, Clujul a fost promovat prin realizări fictive ale primarului, atribuindu-i-se orașului calități închipuite, corespunzătoare aspirațiilor alegătorilor, și nu realității obiective.

„E fain la Cluj!”, însă numai în centru.

E fain la Untold, însă se scumpesc chiriile, iar studenții și clujenii care nu dețin o locuință personală plătesc tot timpul anului chirii de oraș festivalier.

„Avem orașul cu cea mai bună calitate a vieții!”, însă nu și în cartiere, și, cu siguranță, nu la Pata Rât, unde locuiesc tot clujeni!

„Promovăm un oraș pentru oameni, nu pentru mașini!”, de când imobiliarii apropiați Primăriei le oferă oamenilor apartamente scumpe pe străzi unde nu se mai poate circula cu mașina.

Primarul Emil Boc, împreună cu echipa de imagine PNL, își țese, de ani de zile, o pânză de păianjen a realizărilor în care se agață 65% din electorat. Un electorat captiv, format din oameni neinformați, care cred tot ce le spun maeștrii manipulării politice din PNL, fostul PDL – azi li se picură pe Facebook o mică realizare reală, mâine o promisiune grandioasă, niciodată realizabilă, dar care sună extraordinar de bine, poimâine li se arată că a mai înaintat un proiect cu câte un studiu de fezabilitate realizat, următoarea zi se mai inaugurează câte un senzor de parcare montat pe câte o stradă, apoi se mai amintește de metrou, se mai inaugurează un parking neterminat, și e fain la Cluj!

Cel mai fain însă e la Cluj pentru acoliții PNL, care de abia așteaptă să treacă și aceste alegeri, pentru a se putea apuca de treabă! Azi unul ca director în câte o sinecură publică, mâine altul va mai ridica un bloc privat pe o stradă de case, poimâine o nouă funcție, o secretară, o măslină, ceva, ca recompensă pentru eforturile și susținerea din campanie. Sau, cum ar spune Alin Tișe: #HaiLaVot #VoteazaPNL #AdministratieLiberala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *