TOP 150 de firme clujene cu cifre de afaceri ametitoare, DAR profituri SUSPECT de mici. ANAF Cluj ar trebui sa mediteze putin dupa citirea acestor cifre. Putem vorbi de o stare generala de evaziune fiscala?

Comentarii

Adicatelea Cluj

19.06.2017 05:45

... pare un trend international, noua realitate, daca ne uitam si in celelalte curti si la branduri mai mari, noua leguma si nu o buruiana ... ?......... care ar fi lista firmelor care au un profit de minim 10% ?...... de curiozitate ? sa stim ca nu e de fapt trendul principal ?   

Gog

19.06.2017 10:29

Companiile mari nu declara profituri mari pentru ca:-daca nu sunt pe actiuni proprietarii deobicei sunt bogati si isi scot doar cat au nevoie-exista o  gramada  de metode legale de  a  scadea profitul (offshore, investitii, multinationale care factureaza compania mama la limita profitului etc.)-lumea face cheltuieli pe firma daca se poate (masini, case, haine, deplasari etc) ca sa nu plateasca 16% pe  profitIn fine, nu stiu daca  e comportament suspect neaparat sa  nu ai profit de 10% cum cifra de afaceri nu e un semn de sanatate al firmelor. O firma de 20 de milioane pe an da faliment la fel de usor ca una de 20 de mii...daca nu chiar  mai usor. Oricum, un blacklist din asta mi se pare nedrept pentru cei corecti de acolo. 

Mircea

19.06.2017 10:44

Ar trebui sa dati la o parte shared service center-ele ca Bombardier, Office Depot etc... scopul lor nu este sa faca profit, ci sa-si dezvolte unele operatiuni la costuri mai mici decat in tarile lor de bastina. Nu sunt un lucru rau pentru noi, au mii de locuri de munca pe plan local, de ce nu faceti o analiza cam cat aduc la buget din impozitele pe salarii, cas, pensii etc? La ei nu vedi vedea niciodata munca la negru si evaziuni de genul... Hai sa nu ne cramponam acum pe spinarea gigantilor. Evaziunea trebuie combatuta incepand de la cel mai mic care nu fiscalizeaza veniturile

nelu

19.06.2017 11:25

practic toate firmele cunoscute se sustrag de la plati... asta e oriunde in tara. Nu putem avea pretentii cat timp autoritatile nu isi fac datoria.. 

mihai

19.06.2017 18:24

inspetorii fiscali sunt ocupati cu firme de apartament si abc-uri de la colt de strada 

rodica

19.06.2017 22:34

Adica e obligatia celor mici sa plateasca impozite si taxe , iar cei mari sa faca ce vor?  Sa rabeasca in fata concurentei unor firme mari si care nu platesc impozite. 

Adauga comentariu