Toma Rus, fostul șef BCCO Cluj, rămâne fără titlul de doctor

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anunțat retragerea titlului de doctor pentru șase persoane, între acestea numărându-se fosta şefă a Secţiei Penale a instanței supreme, Corina Jîjîie, și fostul şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, Toma Rus, scrie Mediafax într-un material preluat de gazetadecluj.ro.

Corina Jîjîie este fostul magistrat al ICCJ şi totodată fosta şefă a Secţiei penale a instanţei despre care Rudel Obreja afirma în discuţiile cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu că ar avea „intrare”.

De asemenea, conform informațiilor Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), fără titlu de doctor au rămas și Daniel Moldoveanu, Ionelia Valentina Morcovescu (Saulea), Cătălin Chivu şi Ionel Claudiu Pasăre.

Daniel Moldoveanu este fostul şef în cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii, iar CNATDCU a stabilit că există preluări integrale sau parțiale din textul sursă, fără citarea acestuia și fără menționarea autorului.

În cazul lui Cătălin Chivu, fost şef al IPJ Brăila, și găsit vinovat de plagiat, raportul comisiei a stabilit că 38% din paragrafele din teza de doctorat sunt din alte surse, dar și că autorul folosește pe parcursul tezei de doctorat paragrafe preluate integral din acte normative și studii de specialitate publicate înaintea susținerii acesteia făcând trimitere la sursele consultate, dar fără să facă precizari concrete referitoare la paginele, articol/directivă, după cum impun regulile de scriere academice.

Adauga comentariu