Toalete smart la preț de apartament

Administrația locală investește în calitatea vieții prin achiziționarea unor toalete publice smart la prețuri piperate, costuri ce pot fi comparate chiar cu valoarea unei garsoniere sau a unui apartament. Costul pentru o singură unitate este de cca 50 mii euro, iar în total autoritățile au alocat 985.360 lei/199.196,40 euro. De menționat că această sumă nu acoperă costurile totale privind achiziția și instalarea acestor WC-uri publice. Spre exemplu, în aprilie 2019, Primăria realiza o investiție similară – 4 toalete publice moderne cu 200.000 euro - în urma încheierii unui contract cu firma Comex Rom București. În iulie 2019, s-a mai semnat un contract cu SC Edil OBC Container SRL Ploiești, pentru cumpărarea altor patru toalete publice. 

Pentru montarea acestor toalete a fost nevoie de elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru racordarea la utilități.

Pentru o singură toaletă, investiția a fost estimată la 64.212 lei (aproximativ 13.000 euro), fără TVA din care construcție plus montaj 43.999 lei, fără TVA, iar durata de realizare a fost de șase luni.

Contractul a fost câștigat de o firmă abonată la banii publici ai orașului, SC De Construct Project Consult, care s-a mai ocupat și de proiectarea adăpostului pentru câini, a pieței de vechituri Oser, a parkingului de pe strada Trotușului și a platformei de deșeuri a Regiei Autonome a Deșeurilor Publice.

CITEȘTE ȘI: JET de la Primărie - După ce a cumpărat 4 WC-uri cu 200.000 euro, administrația locală plătește 13.000 euro pentru racordarea la utilități a unei singure toalete

În Cluj-Napoca au fost instalate deja câteva asemenea toalete automate: în Parcul Mare, Parcul Rozelor, Bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona Între Lacuri și în baza sportivă Gheorgheni.

Cele patru noi WC-uri smart urmează să fie instalate după finalizarea licitației din octombrie 2021. 


Adauga comentariu