Tișe vrea să schimbe din temelii DGASPC Cluj: „Ne dorim să avem cea mai eficientă și modernă Direcție de Asistență Socială”

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, este hotărât să schimbe modul de funcționare a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. După ce a reușit în sfârșit înlăturarea fostului director Dan Tămaș, Tișe a comandat unei firme private să facă un studiu prin care să fie identificate problemele privind modul de funcționare a Direcției.

”Am perfectat acum 3 săptămâni un contract de consultanță cu firma Deloitte pentru a se realiza o analiză și o propunere a unui management de performanță cu privire la problemele existente privind organizarea și modul de funcționare a Direcției. Vom avea la mijlocul lunii ianuarie un studiu la care această societate lucrează deja. Pornim de la acest studiu vom avea întâlniri și discuții pentru a vedea cum eficientizăm activitatea, cum îmbunătățim condițiile de muncă și a beneficiarilor de servicii. În luna ianuarie vom avea și acest document făcut de o companie independentă”, a declarat Alin Tișe.

Tișe este hotărât să reducă bugetul enorm pe care Consiliul Județean îl alocă anual Direcției prin eficientizarea activității. TIșe a recunoscut într-o declarație anterioară că DGASPC are mai mulți directori decât are Consiliul Județean și este nevoie de o restructurare a activității. 

”Ne dorim să avem cea mai eficientă și modernă Direcție de Asistență Socială. Tocmai de aceea vreau să pornim de la baze solide, printr-o analiză temeinică și apoi să decidem prin votul tuturor, în cunoștință de cauză, ce facem. Cu toții ne dorim să îmbunătățim calitatea serviciilor și să eficientizăm cheltuirea banilor publici. Inclusiv servicii care presupun externalizări, contractări de servicii în cadrul Direcției. Discutăm despre servicii pe care trebuie să le finanțăm, dar ne putem gândi la o eficientizare a activității și a modului în care bugetul nostru răspunde la nevoile acestei Direcții”, a completat Alin Tișe.

Din cauza cheltuielilor foarte mari, Tișe a solicitat bani de la Guvern pentru DGASPC, fonduri pe care le-a primit la ultima rectificare bugetară. Acești bani urmează să fie alocați pentru plata salariilor angajaților de la DGASPC Cluj.

 

Adauga comentariu