Tișe trimite Corpul de Control la instituțiile subordonate, după scandalul directorului de la Muzeul de Artă Cluj care și-a trecut soția pe lista angajaților pentru vaccinare

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu anunța ieri că peste 1300 de persoane s-au vaccinat în această etapă deși ei nu aveau acest drept. Declarația Ministrului a venit la scurt timp după ce presa locală semnala că managerul Muzeului de Artă Cluj și-a trecut soția pe lista angajaților care urmau să se vaccineze.

Lucian Năstasă Kovacs, directorul Muzeului a recunoscut ulterior că i-a solicitat contabilei să o treacă pe lista angajaților și pe soția sa, potrivit gândul.ro. Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a declarat că a avut o discuție cu directorul și i-a solicitat acestuia demisia. 

„Am văzut informația în spațiul public. Am avut o discuție cu managerul Muzeului de Artă și am cerut simplu două lucruri. Să imi spună în responsabilitatea cui era acea listă pentru vaccinare și dacă era în responsabilitatea dânsului, atunci aștept demisia. Dacă este responsabilitatea unui angajat care a făcut această programare aștept din partea domnului director măsuri împotriva acestei persoane. Am cerut ca persoană responsabilă să răspundă”, a declarat Alin Tișe.

În cadrul ședinței Consiliului Județean, consilierii i-au solicitat președintelui Tișe să demareze verificări la toate instituțiile subordonate pentru a vedea dacă listele pentru vaccinare nu conțin și alte parsoane care nu sunt angajații respectivelor instituții. Iar Tișe ia- asigurat că va trimite Corpul de Control să facă verificări.

„Acele centre de vaccinare au ele reponsabilitatea să gestioneze ei programările și calitatea persoanelor din a doua, a treia sau a aptra etapă. Este o chestiune națională, autoritățile publice locale nu au nicio responsabilitate. Degeaba dorește o persoană să se înscrie dacă acel centru ar refuza neintrând în categoria de angajați. Putem verifica dacă listele sunt conforme cu realitatea.  Eu verific, dar eu ce să verific? Ce aș putea să verific? Eu verific sute de angajați? O să trimitem corpul de control la toate instituțiile subordonate, la toți managerii care au făcut liste, să verificăm dacă sunt conforme cu situația reală a angajaților”, a declarat Tișe.

Vald Voiculescu a anunțat că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Potrivit lui Voiculescu, sunt 1353 de persoane care au fost vaccinate în perioada 15-23 ianuarie deși erau persoane eligibile pentru etapa a treia.

Adauga comentariu