Tișe se zborșește în Actual de Cluj la Boc și Buda

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, e foarte supărat pe liderii PNL Cluj, Emil Boc și Daniel Buda, și nici nu ascunde acest lucru, având în vedere că la ultimele întruniri ale organizației județene de partid el nu și-a făcut deloc apariția. A lipsit inclusiv de la alagerile interne pentru desemnarea noii conduceri a PNL Cluj – unde au fost invitați și au participat cei mai importanți lideri liberali din țară, scrie Actual de Cluj.

Contactat de Actual de Cluj, referitor la implicarea sa în desemnarea delegaților PNL Cluj care se vor afla în septembrie la Congresul partidului de la București, Tișe a răspuns franc că nu dorește să participe la „combinația nimănui”, referindu-se la decizia asumată public de Emil Boc și Daniel Buda de a susține candidatura la șefia PNL a actualului premier, Florin Cîțu, în detrimentul candidaturii lui Ludovic Orban.

Tișe este de părere că cei care vor să-i ia scaunul lui Ludovic Orban nu sunt interesați decât să-și asigure ei poziții și spune că acest lucru nu înseamnă nicidecum reformarea partidului.

„În urmă cu câteva luni, când eu îl criticam pe Ludovic Orban, toți vitejii actuali, exponenți, nu-i așa, ai reformei în PNL, stăteau și îl pupau în diferite zone. Acum, brusc au devenit toți exponenții reformei în PNL și speră ca își vor păstra pozițiile dacă va câștiga Cîțu. Vor să îl înlocuiască pe Orban cu Cîțu, ca să își rezolve ei problemele și sa-și păstreze pozițiile! Eu nu așa vad reformarea PNL!”, a comentat Tișe pentru Actual de Cluj.

Cum poate Tișe să le strice aranjamentele liderilor clujeni, în privința asigurării sprijinului promis pentru echipa lui Cîțu

La Congresul PNL din septembrie, din București, pentru alegerea noii conduceri a partidului vor participa 5000 de delgați, fiecare dintre organizațiile liberale județene din țară având dreptul să trimită un anumit număr de membri, în funcție de rezultatele electorale obținute. Potrivit statutului PNL, nu există niște criterii clare de selecție a delegaților, condițiile urmând să fie stabilite de conducerile filialelor județene.

De exemplu, Clujul ar urma să trimită cel puțin 175 de delegați, dintre care 12 de drept și alți 163 aleși. Cum vor fi selectați delegații aleși? Rămâne la decizia liderilor din conducere, respectiv vor conta opțiunile lui Daniel Buda și Emil Boc, care în mod evident s-au angajat să trimită oameni care să fie dispuși să voteze în favoarea lui Florin Cîțu.

De altfel, contactat de Actual de Cluj Daniel Buda a afirmat că dintre delegații clujeni care vor merge la Congres, 99% vor vota în favoarea lui Florin Cîțu.

Numai că în calitatea sa de lider în Biroul Județean al PNL Cluj, Alin Tișe le poate da planurile peste cap lui Daniel Buda și Emil Boc, având în vedere că el are dreptul la rândul său să solicite ca printre delegații aleși  pentru Congres să se regăsească acei primari și consilieri care nu vor să-l voteze pe Cîțu. Iar Tișe, sepre deosebire de Emil Boc și Daniel Buda, are o trecere mult mai mare în rândul primarilor clujeni.

Mai sunt apoi și președinți de filiale clujene dar și parlamentari clujeni care nu sunt dispuși să-l voteze pe Cîțu, astfel că procentul de 99% promis de Buda s-ar putea transforma în 30-40%, cum s-a întâmplat și la ultimele alegeri din partid, când  Orban a fost contracandidat de europarlamentarul Cristian Bușoi, și în ciuda faptului că  liderii clujeni au ales să-l susțină pe acesta din urmă, membrii delegați  nu le-au respectat decizia, votând în favoarea lui Orban.

De ce s-a întors Tișe împotriva propriilor lideri de partid? Pentru că are de ani de zile o amplă nemulțumire – pe care evită să o formuleze deschis – legat de faptul că Emil Boc continuă să îl mențină coechipier în strategiile sale politice pe eurodeputatul Daniel Buda – președintele organizației județene a PNL, genul de individ care e extrem de abil în interiorul organizației de partid, dar fără prea mare notorietate în spațiul public.

„De 20 de ani e președinte la partid…”, spune cu ironie Tișe despre Daniel Buda, în contextul în care eurodeputatul a fost reales președinte al organzației PNL Cluj, fără să fi avut vreun alt contracandiat. „Oamenii din PNL Cluj l-au considerat cel mai bun și l-au votat pe el de 20 de ani!”, continuă Tișe ironia.

Alin Tișe mai afirmă că rămâne să se decidă dacă mai are de făcut ceva în PNL  „Mă voi decide dacă și unde să candidez. Dacă voi fi votat bine, dacă nu, voi decide ce fac în viitor…Plec sau nu din PNL”,  a comentat el pentru Actual de Cluj.

Activistul civic Szakats Istvan a comentat declarațiile președintelui Consiliului Județean: 

„Alin #Tișe face iar botiiiiic degeaba după o funcție acolo în Partid, o propășire politică ceva, da' dejaba... Awwwww... botiiic... 

După ce a făcut el atâtea servicii Partidului (între care a racolat 14 primari PSD din județ în PNL pe care-i ține cu morcovu' și bățu' de atunci) săracu' Alin s-a trezit amu că Buda, acest Immortal Joe al partidului e chiar nemuritor, și că sub umbra acestuia lui, Alinului, nu-i mai crește nevăr jame evăr  loc de-un fund în Biroul Central. Și nu-i păcat? Îi mare păcat. Că omu' îi ambițios cu un scop, nu numa' așe. De fapt pentru asta boscorodea el și azi-februarie că dom' Cîțu da' nu dați totuși o opincă energică în dosul lui Prefekt? Nu ungurbunguru' era problema nici atunci. Ci că nu-l mai băga nime' în samă iar. Săracu' Alin! Și ce bătea el șaua lui Cîțu - dade înțelege iapa BudaBoc, că-i trăbă și lui ceva. Throw me a bone, boss. Da' cine-l asculta. 

Na, tot ăia o să-l asculte, fix la fel, și acum. Problema lui Alinu' ar putea fi că berbecuții de primari din județ o să înțeleagă că el, Alinu, deși-i dă să lingă sare și-i doinește pă-nserat, de fapt nu-i cioban, ci numa' un câne. 

Ciobanii-s ăia ce vorbesc la telefon cu robotu' din Cotroceni.”


Adauga comentariu