Tișe se joacă cu vorbele. Parcarea Aeroportului a fost… remediată. Până la modernizare mai este cale lungă

Starea jalnică a parcării Aeroportului Internațional Avram Iancu este departe de rezolvare. Deși mai este nevoie de lucrări până la finalizarea modernizării acestui obiectiv, conducerea Consiliului Județean Cluj a considerat că este necesar să transmită un comunicat de presă prin care anunță finalizarea lucrărilor de remediere a parcării. Pe când un anunț despre lăsarea serii peste aeroport sau răsăritul soarelui?

Comunicatul de presă transmis ieri de Alin Tișe, președintele CJ Cluj, nu spune de fapt nimic. Angajații aerogării din Cluj atrag atenția că ceea ce s-a reparat reprezintă doar o mică parte din întreaga lucrare, iar conducerea județului nu face altceva decât să inducă în eroare cetățenii.  

“Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca are rugămintea să încetați cu transmiterea de comunicate neadevărate și în totală contradicție cu realitatea. Facem referire la comunicatul transmis de dvs, ieri 25 martie cu privire la finalizarea lucrărilor la carosabilul parcării auto din cadrul aeroportului.

După cum bine cunoașteți și dvs de la responsabilii tehnici din cadrul Consiliului Județean careu au urmărit lucrările, ceea ce s-a reparat reprezintă o parte infimă, adică aproximativ 15% din totalul suprafeței care necesită reparații. Mai mult, grămezi de resturi de bitum zac nestingherite în parcare, fără să fi deranjat responsabilii dvs.

Ne exprimăm profundul dezacord cu privire la modul în care induceți în continuare în eroare opinia publică. Parcarea necesită intervenții de reparații și înreținere serioase și urgente. Considerăm că perioada aceasta este cea mai prielnică pentru a face acest lucru, ținând cont și de faptul că nu a început sezonul estival, când traficul aerian este în plină expansiune.

Mai mult, prin nefinalizarea tuturor lucrărilor de reparații la parcare, suprafața betonată se va deteriora și mai mult în perioada următoare, reprezentând un real pericol pentru siguranța pasagerilor, a angajaților aeroportului, precum și pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în perimetrul aeroportului”, a declarat Gabriel Ene, președintele Sindicatului Aeroportului din Cluj-Napoca.

Redăm mai jos și comunicatul integral al Consiliului Județean Cluj referitor la lucrările de remediere de la parcare:

Finalizate într-un timp extrem de scurt, lucrările de reabilitare au fost realizate etapizat, fiind condiționate atât de starea vremii cât, mai ales, de dorința evitării oricărei perturbări a activității aeroportului. În acest sens, lucrările au fost în așa fel programate încât să se evite eventuale blocaje în operarea obiectivului, o bună parte a acestora desfășurându-se în intervalele în care nu se operează zboruri, în special pe timpul nopții. 

Principalele lucrări realizate au vizat frezarea zonelor cu probleme și, ulterior, acoperirea acestora cu un strat de asfalt. Responsabilii tehnici din cadrul Consiliului Județean au urmărit ca intervențiile să se realizeze în conformitate cu obligațiile asumate de către concesionar, cu respectarea tuturor normativelor tehnice și de calitate ce reglementează acest tip de lucrări. În zilele următoare, în funcție și de condițiile meteorologice existente, constructorul va proceda la retrasarea spațiilor de parcare și a circuitelor funcționale din cadrul parcării. 

În conformitate cu prevederile contractuale, concesionarul va continua proiectul de reabilitare a întregii parcări, lucrările urmând a fi reluate în toamna acestui an, după încetarea zborurilor de tip charter.

Adauga comentariu