Tișe se ia după Boc și începe să promită parkinguri: ”În regim de urgență vrem să realizăm un parking la Aeroport cu 1450 de locuri”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, s-a molipsit de la primarul Boc de boala parkingurilor. Această boală se manifestă prin promisiuni repetate de realizare a unor parkinguri care nu se materializează aproape niciodată. În cadrul discuțiilor cu cetățenii de pe Facebook, noua idee a lui Tișe de a-și face campanie, acesta a declarat că se are în vederea realizarea în regim de urgență a unui parking la Aeroport. Actuala parcare nu mai face față numărului de pasageri în continuă creșteri, iar Tișe promite că va rezolva problema printr-un parking cu 1450 de locuri de parcare. Nici măcar Boc nu a promis un parking cu peste 1000 de locuri, probabil că boala parkingurilor se manifestă la Tișe sub o altă formă mai gravă.

”După ce a fost realizată parcarea, nevoia locurilor de parcare a crescut și în prezent numărul locurilor de parcare este insuficient așa încât mai avem de nevoie de un parking. Ne dorim ca în regim de urgență pe un teren aferent parcării să realizăm acest parking supraetajat care va aduce încă 1450 de locuri de parcare. Până atunci noua societate se ocupă de a moderniza actuala parcare”, potrivit lui Tișe.

Până atunci, pasagerii Aeroportului Internațional din Cluj sunt nevoiți să folosească o parcare mică, deteriorată. Există însă un plan de modernizare al parcării promis de compania care a preluat firma ce administra parcarea. Nici Consiliul Județean și nici Aeroportul nu au putut interveni cu lucrări de reparații, pacarea fiind realizată și administrată de o firmă privată.

”În prezent societatea care administrează parcare a fost cumpărată de o altă societatea care are în plan un proiect de modernizare. Este vorba de regândirea acceselor în respectiva parcare, fluxul mașinilor, sistematizarea traficului din parcare și o nouă politică de tarifare. Toate acestea sunt prinse într-un proiect mai amplu. Parcarea este administrată în regim privat deoarece ea și este realizată din bani privați. A fost o decizie luată acum câțiva ani când Consiliul Județean și Aeroportul nu aveau bani suficienți pentru a realiza și pista aeroportului și terminalele și parcarea. Având nevoie de toate acestea în același timp am convenit ca o parte din ele să fie externalizate, să fie date unui privat care să facă achiziția pe banii lui, iar din administrare să recupereze investiția. Consiliul Județean și Aeroportul primesc o redevență. Acest lucru s-a întâmplat cu parcarea și cu sensul giratoriu de acces în aeroport. Ele au au realizate din bani privați de către o firmă care a venit la licitație, practic singura care a dorit să investească cele câteva milioane de euro în parcare și în sensul giratoriu”, explică Tișe.

Promsiunea unui parking supraetajat a fost enunțată de Alin Tișe pentru prima dată în 2017. Acum în prag de alegeri promisiunea este reluată iar Tișe scoate din nou la înaintare un parking la Aeroport. 

Citește și:
De ce nu a fost modernizată complet parcarea Aeroportului Cluj? Tișe dă vina pe alții

Adauga comentariu