Tișe protejează asfaltul de pe drumurile județene cu restricții de circulație

Circulația va fi restricționată pe trei drumuri județene cu scopul de a protejarea aceste drumuri, astfel că pe tot parcursul anului vor exista restricții de tonaj și de viteză.

Drumul județean DJ 107R -Cluj-Napoca(Făget) – Sălicea – Ciurila - DJ 107L, sectorul de drum km 8+300 – 21+350  a fost asfaltat în 2017 și apoi modernizat în 2019. Acesta este deja cel de-al treilea an în care sunt impuse restricții de circulație. Poate în acest fel va rezista și asfaltul turnat. Este știut faptul că au fost situații când un drum proaspăt reabilitat a avut nevoie de reparații (vezi drumul Luna-Băișoara).

”Pentru a asigura protejarea celorlalţi participanţi la trafic, a locuitorilor localităţilor riverane drumului judeţean DJ 107 R (km 8+300 – 21+350), a stării de viabilitate a acestui sector de drum, se impune adoptarea unei hotărâri de Consiliu Judeţean de restricționare a traficului din zonă şi ȋn anul 2020”, se arată în proiectului de hotărâre.

Restricțiile se mențin în 2020 și pentru drumul județean DJ 108 C Gârbău - Leghia (DN 1), sectorul km 5+600-28+050.  

De asemenea au fost aprobate restricții pentru al doilea an consecutiv pe drumul judeţean DJ 107 R, sectorul de drum incluzând intersecţia DJ 107R cu DJ 107L, sat Filea de Jos, sat Filea de Sus, intersecţia DJ 107R cu DJ 107M, poziţiile kilometrice km 21+350 – km 28+650.

Astfel se impune restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 20 tone cu excepţia : transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi de materiale de construcții aferente construcției unor obiective civile destinate persoanelor fizice şi / sau juridice; transporturile de marfă şi / sau produse efectuate de / pentru persoanele juridice care au sediul social şi / sau punct de lucru ȋn localitatea care se află pe sectorul de drum supus restricţiilor temporare de circulaţie; transporturilor de materiale de construcții aferente construcțiilor unor obiective civile, industriale, de interes public sau privat destinate persoanelor fizice, juridice şi entităților publice; transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, a fost adoptată și o restricție de viteză de 30 km/h în interiorul localităților.

Acestea restricții au fost adoptate imediat după asfaltarea acestor drumuri, astfel încât să fie protejate. După declarațiile președintelui Alin Tișe, primarii sunt cei care au făcut aceste solicitări. Probabil își doresc și ei ca asfaltul să reziste mai mult pe drumurile județene care le traversează comuna. Aparent, această măsură funcționează, păcat că nu poate fi aplicată în tot județul, în acest fel drumurile reparate ar putea să se afle într-o stare bună de funcționare o perioadă de timp mai lungă.

Adauga comentariu