Tișe, pledoarie pentru descentralizare: „Bătaia de joc de la Timiș demonstrează nevoia acută de descentralizare și regionalizare!”

Președintele Consiliului Județean Alin Tișe deschide din nou discuția despre regionalizare și descentralizare, în condițiile conflictului de la Timiș unde carantina a fost impusă de la București, trecându-se peste deciziile luate la nivel local. 

„Autoritățile centrale ignoră realitatea de la Timiș și impun decizii aberante, care nu au justificare și eficiență practică. În loc să protejeze oamenii, determină încălcări ale regulilor și imposibilitatea realizării scopului pentru care măsurile restrictive se iau. Dumnezeii luptei cu COVID-19, deținătorii adevărului absolut de la București, impun decizii aberante fără să țină seama de realitatea locală, socială și economică. Țara acesta are nevoie urgent de 𝙙𝙚𝙨𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖𝙧𝙚 și 𝙧𝙚𝙜𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖𝙧𝙚!”, susține Alin Tișe. 

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș luase decizia să amâne prelungirea carantinei pentru Timișoara și comunele limitrofe. Ulterior, Raed Arafat, după consultări cu Ministerul Sănătății, a decis prelungirea carantinei, trecând astfel peste decizia luată de autoritățile locale. 

 

Adauga comentariu