Tișe a pierdut războiul cu Ciceo! Curtea de Apel Cluj a stabilit DEFINITIV că schimbarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj-Napoca s-a făcut ILEGAL

Curtea de Apel Cluj a respins vineri recursul Consiliului Județean Cluj împotriva sentinței din iunie 2019 care stabilea că schimbarea componenței Consiliului de Administrație și numirea a trei noi membri (Diana Angelica Rădulescu, Valentin Grigoriu şi Daniel Perşu) a fost ilegală. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a pierdut astfel o bătălie din războiul cu David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.

Directorul Aeroportului consideră că în toată perioada când cei trei membri au făcut parte din Consiliul de Administrație au acționat împotriva intereselor instituției.

„S-a stabilit definitiv că numirea celor trei a fost ilegală. Deci, Persu Daniel, Rădulescu și Grigoriu au fost numiți ilegal. Noi considerăm că în perioada în care cei trei au fost membri au acționat contra intereselor aeroportului și ale Clujului. Ne bucurăm că s-a făcut dreptate. În momentul de față vom continua dezvoltarea aeroportului pentru binele clujenilor”, a declarat David Ciceo, pentru Ziar de Cluj.

Schimbarea componenței Consiliului de Administrație a avut loc la începutul anului. În proiectul de hotărâre de Consiliu Județean se preciza, la cererea lui Alin Tișe, că trebuie revocați trei membri: Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL) „datorită încălcării obligațiilor contractuale”. Conform proiectului de hotărâre, în activitatea celor trei membri CA „s-au constatat unele disfuncționalități care afectează în mod grav relația cu autoritatea tutelară ai cărei reprezentanți sunt, aceștia încălcându-și obligațiile stabilite prin contractul de mandat”. Ulterior, nu s-a mai dorit schimbarea lor, ci au mai fost adăugați alți trei membri: Diana Angelica Rădulescu – reprezentanta Ministerului Finanțelor, Valentin Grigoriu şi Daniel Perşu – reprezentantul autorității tutelare.

Valentin Grigoriu este un personaj cu un trecut dubios, implicat în încrengături care au devalizat Aeroportul Băneasa. Grigoriu a fost directorul Aeroportului Băneasa timp de 5 luni, în perioada iulie – noiembrie 2005. Acesta a fost pus la conducerea aeroportului de către omul de afaceri Adrian Gărdean, care dorea cu orice preț schimbarea destinației arealului din zona Aeroportului Băneasa. Gărdean este un milionar în euro, din Petroșani, județul Hunedoara, abonat la banul public.

Citește și:

Tișe vrea să aducă în CA al Aeroportului Cluj un personaj DUBIOS, care a condus Aeroportul Băneasa 5 luni, timp în care a JEFUIT instituția. Încrengăturile ajung până la Elena Udrea și Dan Voiculescu

După ce au fost numiți cei trei în Consiliul de Administrație, conducerea Aeroportului Cluj-Napoca a arătat de nenumărate ori că aceștia au sabotat dezvoltarea aeroportului. De asemenea, a fost atacată în instanță Hotărârea de Consiliu Județean prin care cei trei au fost numiți în conducerea aeroportului. Judecătorii au decis, în iunie, anularea hotărârii, dar Consiliul Județean a făcut recurs. Vineri, Curtea de Apel a decis că se respinge recursul Consiliului Județean.

Adauga comentariu