Tișe nu mai vrea să facă investiții la Aeroport, dar se laudă turcilor de la Turkish Airlines cu proiectul de extindere a pistei

În fața managementului uneia dintre cele mai mari companii aeriene din lume, Turkish Airlines, Consiliul județean Cluj s-a prezentat cu proiectul de extindere a pistei, un proiect care sună bine, dar a cărui implementare este mai degrabă o utopie.

Turkish Airlines este o companie aeriană care operează zboruri transcontinentale, astfel că a fost ocazia perfectă pentru Consiliul județean să se laude cu existența unui proiect de extindere a pistei. Turcii nu știu că acest proiect este în discuție de multți ani și că nu s-a realizat nimic în acest sens. Alin Tișe este prea ocupat de războiul său personal cu David Ciceo ca să mai investească un singur leu în aeroportul clujean. Drept urmare, alocarea pentru aeroport în 2019 a fost ZERO lei. Nu putem să nu ne întrebăm atunci din ce bani ar dori Consiliul județean să facă investiții? Din cei pe care nu i-a alocat? Abia în august Consiliul județean a alocat bani pentru expropierile în vederea devierii râului Someșul Mic.

Chiar dacă directorul Aeroportului anunța încă de anul trecut că dacă proiectul de extindere a pistei nu va fi implementat, este greu să aducă destinații și companii noi, Consiliul județean nu a întreprins niciun demers în acest sens. Faptul că sunt conștienți însă de importanța acestui obiect de investiții a fost demonstrată și prin faptul că acesta a fost principalul proiect prezentat de vicepreședintele Marius Mânzat reprezentanților companiei Turkish Airlines.

Mânzat a trimis ulterior întâlnirii o declarație în limbajul de lemn specific în care nu transmitea nimic concret. 

,,Extinderea noii piste a Aeroportului ,,Avram Iancu” va contribui esențial, alături de celelalte investiții pe care le-am derulat sau le derulăm în prezent, la creșterea traficului de pasageri și la intensificarea dezvoltării economico-sociale a județului Cluj și a întregii regiuni. Dorința noastră este ca numărul destinațiilor operate de pe aeroportul clujean să fie din ce în ce mai mare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat.

Compania turcă și-a manifestat dorința de a opera noi zboruri de pe Aeroportul clujean, însă acestea ar putea să fie restricționate de faptul că este nevoie de o nouă cale de rulare, un alt proiect pe care Tișe l-a respins vehement.

Chiar dacă David Ciceo a solicitat de nenumărate ori o nouă cale de rulare sau cel puțin repararea celei existente, deoarece zborurile au de suferit. Alin Tișe a refuzat constant aceste propuneri, afirmând că prioritatea este pista de 3500 m, și nu o nouă cale de rulare. În ședința de luni Consiliul județean va fi nevoit să aprobe realizarea unei noi piste de rulare în urma unei solicitări venite de la Ministerul Transporturilor. Încă o dată s-a dovedit că încăpățânarea lui Tișe nu face decât să afecteze interesele pasagerilor.

 

Adauga comentariu