Tișe face planuri pentru iarnă cu aceleași firme de deszăpezire. Anul trecut au fost puse în încurcătură de prea multă zăpadă

Consiliul județean Cluj și-a făcut planul de interevenție pe drumurile județene în perioada de iarnă. Tot ce speră locuitorii județului este ca acest plan să funcționeze mai bine decât iarna trecută când multe drumuri au rămas înzăpezite.

Alin Tișe a recunoscut atunci că firmele responsabile cu deszăpezirea nu au reușit să facă față din lipsă de utilaje și de oameni. Pe lângă faptul că au fost luați prin surprindere la fel ca în fiecare an, nici când s-au dezmeticit nu au reușit să asigure curățarea drumurilor.

”Forul administrativ județean a analizat și a clasificat întreaga rețea de drumuri județene aflată în administrare, pe niveluri de viabilitate, stabilind procedurile standard de intervenție pe timpul iernii. Totodată, planul stabilește modul de conducere și coordonare a acțiunilor, sistemul de informare a factorilor implicați, numărul bazelor de deszăpezire ce vor trebui să funcționeze pe fiecare lot de drumuri astfel încât să se asigure un timp optim de intervenție, utilajele și mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantitățile și tipurile de materiale, carburanți și lubrifianți etc”, transmite Consiliul județean.

Contractul cu firmele care asigură deszăpezirea în județul Cluj au fost semnate în primăvara anului trecut pe o perioadă de patru ani. Iarna trecută a fost primul test susținut de acestea, test pe care l-au picat cu brio. Astfel că nu sunt prea multe garanții că activitatea de deszăpezire nu va avea de suferit și în această iarnă, având în vedere că este executată tot de aceleași firme.

Licitația pentru deszăpezire a fost câștigată de:

Pentru LOTUL 1: Ofertantul declarat câștigător este Drumuri și Poduri Județene Cluj SA;


Pentru LOTUL 2: Ofertantul declarat câștigător este Drumuri și Poduri Județene Cluj SA;

Pentru LOTUL 3: Ofertantul declarat câștigător este SC Bema Prodserv SRL cu terț susținător SC Maxi Prest RCE SRL;

Pentru LOTUL 4: Ofertantul declarat câștigător este Drumuri și Poduri Județene Cluj SA;

Pentru LOTUL 5: Ofertantul declarat câștigător este SC Diferit SRL.

Având selectați operatorii care vor acționa pe drumurile județene în sezonul rece, vom putea asigura o circulație normală, în condiții specifice anotimpului”, era declarați optimistă a președintelui Alin Tișe. Ulterior, acesta a fost nevoit să recunoască incapacitatea firmelor de a acționa promt. Tișe a declarat atunci că firmele vor fi sancționate, însă exclude rezilierea contractului deoarece organizarea unei noi licitații ar dura prea mult timp, iar județul ar rămâne descoperit.

Adauga comentariu