Tișe, despre afirmațiile premierului Dăncilă referitoare la Spitalul Regional Cluj cum că nu există suficient teren: “E o prostie… Doamna, săraca, nu a înţeles”

După ce la sfârșitul săptămânii, premierul Viorica Dăncilă a declarat că la Cluj nu există suficient teren pentru construirea spitalului regional, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a venit luni seara cu o altă explicație, prin care o contrazice pe Dăncilă. Este vorba doar despre o modificare a PUZ-ului, terenul fiind suficient. Primul ministru a înțeles greșit niște informații apărute în presă.

“Informaţia dată în presă a fost eronată. Pentru că nu a înţeles. Noi am dat 14 hectare de teren către Ministerul Sănătăţii, cel mai mare teren dintre toate judeţele. Ministerul Sănătăţii a venit cu un modul de spital pe care vrea să îl pună pe toate terenurile, acelaşi modul. În urmă cu un an, noi am făcut un PUZ pe acest teren, iar în acel PUZ amprenta la sol era un alt modul. Un alt modul amprentat peste modul pe care îl pun ei acum faţă de modul vechi este mai mare cu 1,4 hectare. Dar în aceeaşi suprafaţă de 14 hectare. Cu alte cuvinte, nu terenul nu e destul, ci modulul lor e mai mare la bază cu 1,4 hectare care în PUZ-ul iniţial nu era prins. Trebuia să se exprime că modulul pe care îl aplică acum e mai mare cu 1,4 hectare şi că intră în terenul Clujului, dar că trebuie modificat PUZ-ul. Dar, doamna, săraca, nu a înţeles, că e vorba de modificare de PUZ şi a zis că nu ajunge terenul pentru spital când de fapt amprenta la sol este de sub un hectar. Cu alte cuvinte, e vorba de un spital pe care ei îl poziţionează în aşa fel încât e mai mare decât vechiul PUZ. Ei vor să aplice modulul identic la toate judeţele. Dar noi avem teren suficient. Exprimarea doamnei trebuia să spună că trebuie modificat PUZ-ul pentru ca noul modul să fie conform cu celelalte judeţe, Clujul având teren suficient ca să amplaseze cum doreşte. E o prostie. Sper să fi fost doar o dezinformare a doamnei şi nu o altă chestiune cu o intenţie de a găsi motive pentru ca spitalul regional din Cluj să nu fie finanţat. Mă adresez grupului PSD să verifice care e substratul. Refuz să cred că un prim ministru nu ştie diferenţa dintre amprenta la sol a unui teren şi suprafaţa de teren totală. Refuz să cred asta. Dacă nu ştia asta, e grav. Înseamnă că ori a fost dezinformată ori doamna nu înţelege subiectul. Vom face modificare de PUZ”, a afirmat Alin Tișe, în ședința de Consiliu Județean.

La sfârșitul săptămânii, Dăncilă declara că se cer 1,4 hectare de teren pentru construirea spitalului regional la Cluj.

“Legat de cele trei spitale pe fonduri europene. Cele trei spitale nu sunt în situaţia pe care ne-am fi dorit-o cu toţii, trebuia să se construiască la Iaşi, Cluj şi Craiova. Spitalul care trebuia să se construiască la Craiova - ni se cere o altă poziţionare, deci un alt teren pe care să construim un alt spital, cer consultanţii de la Banca de investiţii. Iar la spitalul de la Cluj ni se cer încă 1,4 ha pentru construirea acestui spital. Nu sunt trimise nici toate documentele, pe care ar fi trebuit să le avem deja, la Bruxelles. Căutăm soluţii pentru cele trei spitale, iar situaţia nu pot să spun că ne bucură”, a spus Dăncilă la Antena 3.

Potrivit primului ministru, urmează să afle cine se face vinovat de această situație.

Comentarii

Laura

20.02.2018 12:09
Problema nu e terenul! Problema e ca nu s-a analizat pana acum ce sectii vor functiona in acel spital , cati medici si cate asistente vor lucra acolo si ce sectii si cat personal se vor reduce, din spitalele deja existente in Cluj!

hater

20.02.2018 21:31

Problema e ca un țigan din Cluj și un macac din Teleorman nu vor face veci un spital regional in Cluj. Asta ce se da mare macho a mai promis spital și când Nașu Boc era premier, și știm cu toții ce treaba buna au făcut. Măcar macacu e la primul an de promisiuni, dar de la gipsy de Cluj le știm pe toate, de la tren de mare viteza Cluj-Dej la spitale, autostrăzi sau tuneluri pe sub...dar ce contează, sa promiți de 14 ani ca Boc și sa nu faci nimic arată ca ulciorul mere de 100 de ori la apa Someșului.

Adauga comentariu