Tinerii cu sindromul Down din Cluj va invita la HUGoween, un altfel de Halloween

Oamenii cu Sindrom Down au un cromozom in plus. Si mai au, in cantitati inepuizabile, si imbratisari. Pentru ca in ziua de azi, s-ar putea ca o imbratisare sa fie mult mai emotionanta decat un monstru sau o vrajitoare, HUGoween isi propune sa ne faca sa fim mai apropiati unii de altii in cel mai infricosator moment din an.

Daca pana acum am fost obisnuiti sa asociem Halloween-ul cu monstri si stari negative, Asociatia Down Centrul Educational “ Raluca” organizeaza maine o seara infricosator de prietenoasa la SINDROMfia cartiabila de la Turnul Croitorilor, de la ora 18.00.

“Prin acest eveniment ne dorim sa apropiem tinerii centrului de oamenii din Cluj-Napoca si sa incurajam pe toti oamenii sa se imbratiseze mai mult”, spun organizatorii evenimentului.

Pentru tinerii care sufera de Sindromul Down, imbratisarile sunt totul, explica Eva Simon, director coordonator al centrului “Raluca”:

“Imbratisarile dau o stare de bine, te elibereaza de stres. Iar asta e valabil pentru toata lumea, nu doar pentru tinerii de la centru. Pentru ei, imbratisarile inseamna totul – se imbratiseaza intre ei, ii imbratiseaza pe voluntari”.  

Participantii sunt asteptati la eveniment cu bunatati, muzica live cantata de Patricia Labou si masti confectionate de tinerii de la Centrul de zi Raluca. Fiecare HUGoween-er  va primi, la intrare, o masca pentru care va fi invitat sa faca o donatie de minim 10 lei.

In intampinarea HUGoween-ului, tinerii  de la Asociatia Down Centrul Educațional “Raluca”, alaturi de colectivul  de voluntari ai asociației, au oferit, zilele trecute, imbratisari gratis tuturor trecatorilor din Iulius Mall. Luni si marti seara, in doar cateva ore, s-au oferit peste 2.000 de imbratisari.

“Oamenii ar reactionat foarte bine, au fost foarte receptivi; in special cei tineri”, mai spune Eva Simon.

Asociatia Down Centrul Educational Raluca (DownCER), inaugurat in toamna anului 2010, se doreste a fi un centru multifunctional care imbina functiile unui centru de zi educational cu un centru de pregatire profesionala. Abordarea lor are in vedere conceptul de invatare pe parcursul vietii, care va fi aplicat persoanelor adulte care au dificultati de invatare, pentru a ajuta la o mai buna integrare sociala.

Adauga comentariu