Timpul de intervenţie la accidentele din Floreşti va fi scurtat. Stația ISU-SMURD a devenit funcţională din această după-amiază

Stația ISU – SMURD Floreşti a fost inaugurată astăzi în prezenta a numeroase oficialităţi locale şi judeţene, precum si a câtorva dintre candidaţii la alegerile parlamentare din luna decembrie. Investiția de 1,5 milioane lei aparţine primăriei Floreşti şi va deservi echipajele SMURD Cluj, secţia Colina. Prin acest punct de lucru  se va reduce cu mult  timpul de intervenţie, atât de preţios, la evenimentele care necesită prezenţa pompierilor sau a medicilor, iar o dată cu inagurarea Staţiei ISU Serviciul de pompieri voluntari din cadrul primăriei va fi  desfiinţat.

Staţia ISU-SMURD inaugurată astăzi la Floreşti are în dotare trei autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă SMURD, iar personalul este cantonat permanent, 24 din 24 de ore, pentru a oferi celor peste 30.000 de locuitori ai comunei ajutor medical în caz de nevoie.  Clădirea este dotată cu 4 boxe pentru autospeciale, dormitoare, sală de mese, sală de studiu, sală de ședințe, băi, bucătărie, centru de comunicare, spații de recreere, oferind tot confortul personalului.

"Ne-am apropiat şi mai mult de dumneavoastră, mă refer aici la locuitorii comunei Floreşti, prin deschiderea acestui punct de lucru, cum îi spunem noi. Această subunitate de intervenţie aparţine de o secţie a noastră din municipiul Cluj-Napoca. Această clădire nouă este realizată în totalitate de către primăria Floreşti. Venirea noastră aici este imperios necesară pentru a asigura bunul mers al comunităţii floreştene; ţin să le mulţumesc foarte mult celor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care au evoluat până acuma în comună şi au făcut-o foarte bine. Ne-au fost de real ajutor. Sunt 3 maşini de pompieri, dintre care două sunt donate de către primăria Floreşti şi luate în comodat de către noi. Una este nouă, achiziţionată anul trecut, iar alta este primită de la partenerii dânşilor din străinătate. Vom mai avea o ambulanţă SMURD echipată cu tot ce este necesar pentru a asigura primul ajutor medical în caz de nevoie. Vom avea atribuţiuni în tot ceea ce priveşte partea comunei Floreşti şi după cum ştiţi sunt foarte multe evenimente la care trebuie să intervenim vă asigur că vom interveni cu profesionalism aşa cum o facem de fiecare dată  când este nevoie" a afirmat inspectorul şef ISU Cluj, Ion Moldovan.

 

Adauga comentariu