În timp ce PLOUĂ în clădirea colegiului clujean „Gheorghe Șincai”, unul dintre cele mai bune din țară, Emil Boc se laudă cu “școli verzi” pe peretele Facebook-ului

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 8 mai 2019 au fost aprobate 7 proiecte cu finanțare din fonduri europene, cu o valoare totală de 66,5 mil EUR: grădinița la standarde europene „Floare de Iris” și modernizarea și creșterea eficienței energetice pentru Colegiul Tehnic „Ana Aslan”.

Felicitări, era mai mult ca sigur necesar. Dar nu e motiv de cătămida succesului izbită în piept mai abitir ca toba la meciurile Simonei Halep.

Că, din lipsă de fonduripentru repararea unui banal acoperiș, într-una dintre cele mai bune școli atât din Cluj și din țară, Gheorghe Șincai, plouă. Elevii de la Șincai, liceul la care a absolvit și primarul Emil Boc, învață în condiții demne de milă.

Situația acestui liceu fost prezentată în aceeași ședință de Consiliu Local de consilierul local Corina Croitoru, care a atras atenția că instituția este nevoită să ceară bani părinților pentru reparații.

În mod ipocrit (vezi Doamne, el, ca Ceaușescu, “nu știa”), Emil Boc a cerut un raport pentru această situație și a ținut să sublinieze că există bani pentru a se investi în astfel de situații. Ia fiți atemt la acest bla-bla-bla populist, la caesată indignare prefăcută:

„Cum e posibil să avem situații de genul acesta într-o școală din zona centrală, unde să plouă? Nu avem probleme cu resursa financiară, nu există probleme cu banii pentru a asigura infrastructura pentru școli. Rog un raport pentru mâine dimineață pe această temă. Este intolerabil și de neacceptat acest lucru, ca să avem o clădire în zona centrală și să nu aibă asigurate condițiile minimale. Nicio unitate de învățământ preuniversitar din Cluj nu ar trebui să aibă probleme pentru că resursele financiare au fost asigurate”, a afirmat Boc.

Și n-a fost nimeni suficient de curajos să-i bată obrazul, să-l întrerupă și să-i zică să lase falsele indignări și gargara politicianistă.

De ce?

Că la "locale" se alege mica turmă a consilierilor locali și județeni. Că asta trimit partidele pe liste: turme de fofălăi și fonfăloaice. Fac asta pentru a nu avea probleme primarii și președinții de consilii județene trimiși acolo să gestioneze în interesul partidelor și firmelor de casă bugetele locale. Fac asta cu complicitatea votanților cărora nu le pasă și nu știu (nici nu vor să știe, că nu se interesează), că adevăratul "primar", conform legii, sunt consiliile (locale și județene). Primarii și președinții de CJ sunt executanți. Decidenții sunt consilierii.

Dar ce să decidă o turmă de fonfălăi și fonfăloaice?

Adauga comentariu