În timp ce Emil Boc vrea ”concerte-test-COVID”, în Cluj pacienții infectați sunt intubați direct în ambulanță. NU MAI SUNT LOCURI LA ATI

În timp ce primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a arătat dipus să organizeze concerte test ca în Spania și Olanda, chipurile să se vadă care ar fi răspândirea Coronavirusului SARS-COV-2, situația secțiilor ATI din Cluj este foarte gravă. Toate secțiile funcționează la capacitatea maximă, iar medicii susțin că nu mai fac față presiunii dat de numărul de pacienți cu forme grave ale virusului care sunt din ce în ce mai mulți.

În acest moment sunt internați la ATI 90 de pacienți cu forme severe ale virusului COVID-19, iar pe secțiile ”Covid” din spitalele din Cluj sunt internați 695 de pacienți. Mulți dintre ei au nevoie de tratament în Terapie Intensivă, dar nu mai sunt locuri libere la ATI - potrivit europafm.ro.

Potrivit sursei citate, medicii spun că tot mai mulți oameni infectați cu COVID-19 și care au forme grave ajung cu ambulanța direct în Unitatea de Primiri Urgențe și se sufocă până la limita stopului-cardiac și sunt intubați pe loc. Unii pacienți sunt intubați direct în ambulanțe, iar alții în diverse spații de care dispune UPU. Doctorii își dau toată silința pentru a salva pacienții și caută locuri libere în alte spitale din județ, doar că toate secțiile sunt pline și nu mai au locuri.

Incidența infecției cu coronavirus a depășit în Cluj-Napoca pragul de șapte cazuri la mia de locuitori, astăzi.
E vorba de o incidență de 7,14 cazuri la mie azi față de 6,97 ieri. În Cluj-Napoca numărul cazurilor de infecție depistate până acum ajunge la peste 2.400, după cum arată datele Direcției de Sănătate Publică.

Autoritățile vor să mărească capacitatea de internare pe terapie intensivă, doar că nu au personalul medical și auxiliar necesar. Pentru o secție nouă de ATI este nevoie și de personal. Spre exemplu, la 10 paturi, tură completă, ar fi nevoie de cinci medici și în jur de 10 asistenți medicali. Din păcate, secțiile de ATI care sunt funcționale în acest moment, nu au personal de rezervă.

Clujul se confruntă, la ora actuală, cu o dublă criză pe secțiile ATI: de paturi și de personal.

 

Adauga comentariu