În timp ce Clujul e sufocat de tot mai mulți cerșetori, Poliția Locală, pe bani publici, umblă să lipească amenzi pe parbrize

Pandemia de coronavirus a umplut Clujul de cerșetori și l-a golit de mașini. Ce face Poliția Locală în acest nou context? Ce făcea și în vechiul: ciubucărește cu autografe date pe parbrizele mașinilor parcate în zona centrală.

Încă de la primele semne de criză sanitară, valorile care, în ultimii ani, au fost plecate la doctorate în marile orașe ale lumii, s-au reîntors în țară și, fiindcă și-au cheltuit toate economiile la studii, au împânzit și orașul nostru de 5 stele, solicitând, practic, peste tot, donații pentru viiitoarele MBA-uri, cu formularea magică: „N-ai, domnuʼ, să-mi dai niște bani?”

În același timp, studenții clujeni au părăsit orașul, cu tot cu mașinile personale, plecând, probabil, până în luna octombrie, în orașele natale. Și unii dintre tinerii salariați din Cluj, dacă au avut posibilitatea, în această perioadă, de a lucra de la domiciliu, și-au părăsit chiriile scumpe și au plecat cu mașinile în localitățile de origine.

Așa a ajuns Clujul, dintr-un oraș sufocat de mașini, unul lejer pentru trafic, cu locuri de parcare suficiente, dar sufocat de cerșetorii care te agasează la tot pasul, ca pieton. Cum politica Primăriei este cea de a pietonaliza și înverzi tot ce mișcă prin Cluj, logic ar fi ca municipalitatea să-și trimită Poliția Locală la amendat și ridicat de pe stradă cerșetori, și nu mașini, fiindcă orașul, în această perioadă, este un calvar pentru pietonii agresați la tot pasul de cereri insistente de bani și de mâncare, și nu pentru șoferi, așa cum a fost acum 3 luni.

Numai că Primăria scoate banul mai ușor de la fraierii care își parchează mașinile în Centru, decât de la cerșetorii care oricum nu și-ar plăti amenzile. 

Priviți cum se întregește bugetul local, ca să aibă Clujul bani pentru noi studii de fezabilitate pentru un al doilea metrou, fiindcă primul e ca și făcut și e deja depășit moral și tehnologic:

Adauga comentariu