În timp ce amicul de şpriţuri al lui Ciolacu face praf filiala PSD Cluj, Pro România îşi finalizează lista de aleşi pentru localele din 2020. Ioan Rus ar fi contracandidatul lui Emil Boc

Conform Actual de Cluj, Pro România îşi anunță primii candidați pentru primăriile clujene, oameni care, mare parte dintre ei n-au mai făcut politică până în prezent. Asta în contextul în care Gheorghe Şimon, individul impus de Marcel Ciolacu să mimeze alegeri în filiala clujeană a PSD, are întâlniri "de tană" cu liderii Pro România Cluj despre care afirmă că îi readuce la "vatra" partidului pe care l-au trădat. Pare că visează cu ochii deschişi sau nu îl prea dă afară din casă intuiţia politică (spre a fi blânzi).

„Ne-am validat primii candidați pentru această primă confruntare electorală a alegerilor locale. Pentru început, putem spune că cei pe care ne bazăm sunt oameni competenți, dornici să se implice și să administreze comunitățile locale”, a transmis unul dintre liderii Pro România Cluj, ex-consilierul județean Remus Lăpușan. El a mai precizat că în privința candidatului pentru Primăria Cluj Napoca sunt încă discuții în partid. „Suntem cu toții de acord că avem nevoie de un nume cu greutate, de o persoană integră, dar care în același timp să aibă și experiență politică și administrativă, și bineînțeles multă voință, pentru că un oraș precum Cluj Napoca nu poate fi gestionat oricum și nici de oricine. În cel mai scurt timp vom lua o decizie în sensul acesta”, a comentat Lăpușan pentru sursa citată.

Potrivit informațiilor sursei citate, partidul l-ar dori mai ales pe fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să candideze pentru Primăria Cluj. De asemenea, o variantă ar fi și fostul ministru pentru Dialog Social din Guvernul Ponta, Aurelia Cristea, dar și fostul consilier județean PSD, Dan Canta. În prezent, cei trei sunt parte din echipa de conducere a Pro România.  „Nu pot să fac alte speculații în momentul acesta însă evident că ne dorim să ieșim cu un candidat cunoscut, care să fie atractiv pentru electoratul clujean. Sper ca în cel mai scurt timp să fim în măsură să ieșim cu o echipă completă de candidați, și vă asigur că veți avea surprize plăcute”, a spus Lăpușan.

Candidații Pro România în județul Cluj (Spre ştiinţa lui Gheorghe Şimon):

Deocamdată, s-au stabilit candidații în principalele localități clujene, precum comuna Florești, unde candidatul Pro România este Radu Fărcaș, un tânăr care lucrează într-o companie multinațională. În Turda a fost desemnat Mircea Irimie, care a mai candidat la Primărie și care provine din formațiunea lui Daniel Constantin (vechiul PC). În Câmpia Turizii a fost desemnat omul de afaceri Cozmin Sașa, iar în Dej va candida Mircea Revnic. În comuna Gilău va candida Miron Ștefan Cristian, iar  în Mociu a fost desemenat Horvath Marton (care a mai fost primar al acestei comune). Din partea Pro România vor mai candida pentru primăriile clujene: Aluniș  –  Ionuț Aldea, Unguraș  –  Ileana Ghiran, Băișoara  –  Vasile Grec, Tritenii de Jos  –  Virgil Sașa (a nu se confunda cu numele actualului primar PSD Virgil Șașa pentru că este doar o coincidență), Mihai Viteazu  –  Ionuț Mihai Suskond, Poieni  –  Adrian Morariu.

Adauga comentariu