Timişoara - Capitală Culturală Europeană 2021

Timişoara a fost desemnată azi Capitală Culturală Europeană în 2021. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp, în cadrul unei conferințe de presă susţinută de ministrul Culturii, Corina Şuteu, împreună cu președintele juriului de experți, Steve Green, și cu reprezentanții Comisiei Europene. Enunţate  ca mari favorite, Cluj-Napoca şi Bucureşti au fost azi  marele perdante ale competiţiei. Timişoara a propus juriului un proiect prin care doreşte promovarea tuturor etniilor sub denumirea "Luminează oraşul prin tine". Prezent în sala de conferințe a Bibliotecii Naţionale, primarul Timişoarei a ținut să mulțumească echipei şi în mod special cetăţenilor oraşului de pe Bega.

"Sunt extrem de emoţionat şi  în egală măsură extrem de fericit. Vreau sa  mulțumesc comunităţii timişorene, echipei  pentru efortul depus, pentru priceperea de a elabora acest proiect si de a-l suține. Aceasta victorie este o victorie de echipă,  echipa fiind comunitatea timişoreană", a declarat Nicolae Robu primarul Timişoarei.

Timişoare este, după Sibiu 2007, cel de al doilea oraş din România care primeşte titlul de Capitală Culturală Europeană şi va împărţi acest titlu cu un oraş din Muntenegru şi unul din Grecia, oraşe care vor fi anunţate în scurt timp.  

Adauga comentariu