TIFF si-a luat mana de pe Muzeul de Arta

Dupa multi ani in care terasa Muzeului de Arta a gazduit TIFF Point, centrul de presa, proiectii, dezbateri si concerte in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), la aceasta editie, colaborarea se limiteaza la gazduirea a trei manifestari. Oficialii festivalului au renuntat si la proiectia caritabila organizata a anual pentru cladirea institutiei. 

La TIFF 2013, Centrul de Presa va fi gazduit de spatiul fostului local Arizona si mare parte din evenimentele care faceau senzatie la Muzeul de Arta se muta la Casa TIFF. 

“Pe de o parte, ne-am tot gandit cum sa ne mai strangem, sa nu mai avem evenimente in atat de multe locuri din oras. Apoi, am observat ca localul Casa TIFF a devenit, inca de la deschidere, punctul de intalnire al cinefililor care vin dupa bilete, acreditari, informatii si raman apoi la o cafea, lucru care se petrecea pana nu de mult la Muzeul de Arta. Un alt motiv al mutarii de acolo a fost felul in care arata cladirea, din ce in ce mai darapanata”, a justificat Tudor Giurgiu, directorul festivalului. 

Totusi, institutia clujeana va mai gazdui trei evenimente: doua expozitii si program din cadrul EducaTIFF. 

“Am renuntat si la campania de strangere de fonduri pentru muzeu, in conditiile in care colaborarea cu ei nu mai are aceeasi amploare. O sa incercam sa ne concentram  resursele pe campania “Salvati marele ecran” si pe reabilitatea Depozitului de Filme de pe strada Maiakovski”, a mai spus directorul festivalului. 

Licitatia pentru terasa din curtea Muzeului de Arta a fost castigata in acest an de firma Turism Development SRL, administrata de Iancu Serbanescu si Sorin Buiac, cei doi sefi de la Studcard. 

Iancu Serbanescu a precizat ca nu stie care e motivul despartirii dintre TIFF si muzeu. In ceea ce priveste stadiul in care se afla amenajarea terasei, acesta a spus ca “am depus toate documentatiile necesare pentru obtinerea avizelor si autorizatilor de functionare”.

"Mare parte din amenajarea spatiului tine de avize si de normele impuse drept urmare stam dupa ele. Personalul il avem. Vom deschide la 5 zile dupa obtinerea documentatiei.In serile cu evenimente, terasa va fi in asa fel amenajata incat sa sa poata servi in jur de 350 de locuri. Avem multe discutii pe diverse tipuri de evenimente inclusiv pentru deschidere dar le vom concretiza doar dupa ce avem avizele necesare”, a declarat Iancu Serbanescu. 

Directorul Muzeului de Arta nu a putut fi contactat.

TIFF 2014 va avea loc la Cluj-Napoca intre 20 mai si 8 iunie. Clujul va fi animat de sute de proiectii, concerte, expozitii, masterclass-uri, dezbateri si petreceri. 217 filme din 55 de tari vor rula pe ecrane si aproximativ 700 de invitati romani si straini vor ajunge in oras in perioada festivalului.

Foto: Nicu Cherciu

Comentarii

instalatoru'

23.05.2014 13:20

intr-adevar, casa TIFF nu ii darapanata... nu mai curge tencuiala de pe unii pereti, pentru ca nu mai exista tencuiala... 

Adauga comentariu