TIFF e pe pierderi groaznice in ultimii 3 ani, desi ia ANUAL din sponsorizari cel putin un milion de euro! Asociatia UNTOLD e in schimb pe excedent! Cum se explica asta?

Unul dintre cele mai cunoscute branduri culturale ale Romaniei este TIFF, festival de film creat la Cluj acum multi ani de regizorul Tudor Giurgiu. In ciuda faptului ca TIFF primeste foarte multe finantari (atat de la primaria clujeana, cat si de la Ministerul Culturii si sponsori privati de top), Giurgiu nu reuseste nici cum sa tina festivalul pe profit. Sau nu vrea. 

In 2018, Giurgiu a primit sponsorizari si finantari de peste un milion doua sute de mii de euro pe Asociatia Festivalul de Film Transilvania. Bani multi, nu gluma. Insa cumva, TIFF a ramas pe pierderi sanatoase: peste 100 000 de euro si circa 2 400 000 de lei reprezentand datorii ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an.

La fel s-a intamplat si in 2017, pierderile au fost chiar mai mari, circa 150 000 de euro:

La fel s-a intamplat si in 2016, ba inca cu pierderi de aproape 200 000 de euro:

Ceea ce e straniu, caci si Untold are un ONG pe care incaseaza sponsorizari, dar nu pierde bani, din contra face profit sau, mai pe limbaj fiscal oengist, "excedent": 400 000 de euro anul trecut.

Cum de nu reuseste Tudor Giurgiu sa faca profit din acest festival? Iata o intrebare.

Adauga comentariu