Thailanda vrea sa angajeze profesori de engleza din Cluj

Profesoratul e cea mai scurta cale din Cluj pana-n Thailanda. Tinerii clujeni care cunosc limba engleza la un nivel mediu spre avansat pot aplica pentru un program de work and travel in Thailanda. Proiectul este adus, in premiera la Cluj-Napoca, de US Travel.

Clujenii care doresc sa petreaca un an in Thailanda pot sa aplice, in premiera pentru Cluj-Napoca, pentru un program de predare a limbii engleze in Asia. Teach in Thailand se adreseaza celor care au inclinatie catre predare. Experienta la catedra constituie un avantaj insa nu este obligatorie. Doritorii acceptati in programul de 12 luni pot castiga 1.000 de dolari pe luna, iar masa si cazarea le pot fi asigurate.

“Teach in Thailand se adreseaza celor care doresc sa predea Engleza intr-o scoala thailandeza. Conditiile de eligibilitate pentru cei care vor sa predea sunt foarte simple: trebuie sa fie absolvent de o facultate acreditata. Nu trebuie neaparat sa fi fost profesor, insa cunostintele vor fi testate online, printr-un test TEFL, nivel Teach, cu un punctaj de minim 80%”, arata coordonatorul biroului US Travel din Cluj-Napoca, Tudor Simon.

Cu tot cu viza, pretul pentru un program de 5 sau 12 luni in Thailanda ajunge la 2.300 de dolari. Teach in Thailand  este potrivit tinerilor din Cluj cu varste intre 23 si 45 de ani.

“Pana acum, in Cluj sunt 10 doritori care vor sa participe la program. (…) Programul este derulat in Thailanda de catre o agentie partenera si este implementat atat in scoli publice cat si scoli private de pe tot cuprinsul tarii. In general, cei care au ajuns in Thailanda predau la scoli din Bangkok”, a spus Simon.

Un instructor de Engleza are, in Thailanda, un salariu de 1.000 de dolari lunar si ajunge sa predea 24 de ore saptamanal, pentru elevi cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Atat in programul de practica, de 5 luni, remunerat cu 500 de dolari, cat si in programul de predare, de 12 luni, este inclus un program de 4 zile de orientare in Bangkok, preluarea de la aeroport, transportul la scoala, accesul la internet si o gazda.

“Thailanda este o tara ieftina, iar nivelul de trai este altul. Chiar daca pare mica suma, cu 1.000 de dolari in Thailanda poti face tot atatea lucruri cate se pot face in State cu 3 - 4000 de dolari lunar”, a adaugat coordonatorul US Travel din Cluj-Napoca.

Clasele pot varia de la 1 la 30 de elevi. Programul de lucru in scoli incepe la 8 dimineata, de luni pana vineri, iar o ora dureaza 40-50 de minute. Profesorul strain preda cate 4 ore pe zi. Anul scolar thailandez incepe cu semestrul I in luna mai, iar semestrul al II-lea incepe in luna noiembrie.

Clujenii mai pot aplica pana la sfarsitul acestei luni pentru Teach in Thailand, cu un CV insotit de doua fotografii recente si o scrisoare de intentie pe adresa US Travel.
 
Foto: missjacobslittlelearners.com, excellentworls.com, tourist-destinations.com

Comentarii

Ioana Violeta R...

10.03.2014 11:05

Buna ziua,Daca sunteti amabili, am citit stirea dvs. Sunt din Cluj si predau engleza de peste 3 ani pt orice nivel si orice varsta ! As dori sa aplic dar nu am adresa de mail corecta! Va multumesc mult! Cu consideratie,Ioana Ringaciu

Adauga comentariu