Terasele din centrul Clujului se intind mai mult decat le permite legea

Localurile din Piata Unirii nu mai tin cont de regulile impuse de municipalitate si isi intind terasele cat e trotuarul de larg.

Pe latura de vest a pietei din centrul orasului stau insiruite sute de scaune, in asteptarea clientilor. In incercarea de a atrage cat mai multi vizitatori, patronii de localuri nu au mai tinut cont de regulile impuse de administratia locala si au scos, pe trotuar, cate doua, trei randuri de mese. Asta in ciuda legii locale, care spune ca intre cladire si punctul de unde incepe terasa trebuie sa exista o distanta minima de trei metri. In realitate, insa, pietonii se inghesuie pe fasia de trotuar ce nu masoara mai mult de 1,5 metri in unele locuri.

Daca nu ai grija, te trezesti ce oamenii de aici la masa. Nu inteleg nici cui i-ar placea sa se relaxeze intr-un loc in care orice trecator iti vede in ceasca sau in pahar”, spune o tanara.

Reprezentantii municipalitatii spun ca pana in momentul de fata niciun proprietar de local din centrul orasului nu a fost amendat pentru organizarea neconforma a terasei, desi, sustin tot ei, in zona se efectueaza controale in mod regulat.

Conform legii, trebuie sa exista eun spatiu de cel putin trei metri intre cladire si terasa, pentru buna circulatie a pietonilor”, au declarat acestia pentru Ziar de Cluj.

Anul trecut, pentru ca au facut o obisnuinta din a-si intinde mesele pe unde si cum au putut, cafenelele si barurile din centru, incepand cu Toulouse si terminand cu Diesel, au primit spatiu de terasa limitat, doar in fata localurilor, fara sa depaseasca granitele cladirii de care dispun. In plus, proprietarii de terase au fost nevoiti sa renunte la canapele si plante ornamentale si obligati sa amenajeze trotuarul pentru stricta odihnire si relaxare a clientilor, fara sa incerce sa-si incarce spatiul in vreun fel.

Comentarii

ionut

26.08.2015 14:24

Inchideti-le pe toate ca doar avem destule afaceri ce aduc bani la consiliul local. De ce sa sustineti afacerile mici?

Maru

27.08.2015 10:30

Informatia este partial adevarata. Regula cu privire la distanta de 3m de la fatadele cladirilor este reala ar trebui cu strictete respectata, iar incalcarea ei aspru pedepsita. In privinta intanderii teraselor de-a lungul trotuaruluu, s-au facut exceptii care nu deeanjeaza pe nimeni, mai ales, daca se plateste chirie pe intreg spatiul ocupat. In privinta mobilierului regula este, asa cum spuneti, clara. Trebuie aprobat. Terasele care incalca aceste reguli se vad cu ochiul liber. Apar si in fotografiile voastre.

ulise

27.08.2015 12:20

Era sa-l acuz pe M.Buteanu ca si-a distrus frumusete de terasa..acum inteleg cine sunt boii..!

Adauga comentariu