Terasa de joaca noua pentru micutii de la Oncopediatrie

Sectia de Oncopediatrie de la Spitalul de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca are o noua terasa de joaca pentru copii, reamenajata in urma unui proiect de responsabilitate sociala initiat de MHP Consulting Romania.
 
Noul spatiu de joaca a fost inaugurat in cadrul unui eveniment vesel, dedicat in special celor mici la care au participat parintii acestora, cadrele medicale si o parte din angajatii MHP Consulting Romania. Proiectul face parte din programul MHPCares - program din cadrul companiei care se dedica exclusiv proiectelor de responsibilitate sociala. Mecanismul acestui program este gandit astfel incat angajatii sunt incurajati sa propuna proiecte din sfera sociala cu care au avut o experienta personala. 

„Pentru noi este foarte important sa ne implicam in proiecte de responsabilitate sociala pe plan local. Initial ne-am manifestat initiativa sociala prin sprijinul unui proiect din mediul academic. Ni s-a parut firesc insa sa ne indreptam atentia si catre sanatate, mai precis catre sanatatea copiilor“, a declarat Bernd Otto Hormann, manager operations MHP Consulting Romania .

La sugestia unui angajat, a fost contactat conf. dr. Gheorge Popa, medic primar pediatrie, s-au identificat problemele cu care se confrunta sectia pe care o conduce si modalitatile prin care acestea ar putea fi rezolvate in urma unui proiect comun.

„In sectia noastra sunt tratate anual circa 40 cazuri noi de cancer, majoritatea leucemii, dar si tumori solide. Rata de vindecari este de circa 70%, egala ca performanta cu cea a centrelor din Bucuresti, Timisoara, Targu-Mures. Sute de copii si-au recastigat sanatatea in unitatea noastra”, a precizat Popa.ui proiect comun. 

Un loc inedit in sectie este de acum terasa pentru joaca si relaxare in aer liber, o adevarata oaza de liniste si deconectare. Aici isi regasesc puterea de a lupta cu boala mame si copii care sunt siliti sa stea in spital. 

„Nu in ultimul rand, obiectivele permanente ale personalului sectiei se refera la doua dimensiuni principale: asigurarea calitatii ridicate a tratamentelor medicale pe care le oferim si cresterea calitatii vietii pacientilor nostri. De aceea, suntem intr-o continua cautare de colaborari, precum cea pe care tocmai am avut-o cu MHP Consulting” a incheiat conf. dr. Gheorghe Popa.

Mieschke Hofmann und Partner ( MHP ), o marca afiliata concernului Porsche este o companie lider din sfera IT de pe piata automobilelor din Germania.

Pentru ca au identificat o nevoie reala in cadrul clinicii clujene si au facut eforturi pentru a reda zambetul micutilor care se trateaza acolo de o boala atat de neinduratoare cum este cancerul, le spunem Jos Palaria! celor de la MHP Consultig Romania. 

Comentarii

Criss

01.08.2014 12:24

Sa le de-a Dumnezeu sanatate tot personalul din pediatrie 2 mai ales Dr.Popa si Dr.Blag sunt niste oameni cu suflet mare,noi am asistat la mai multe evenimente organizate de acesti oameni in timpul tratamentului.Isi dau si sufletul pentru aceesti copiii."Jos palaria pentru aceesti oameni"

Adauga comentariu