Teme-te de Guvern când îţi face cadouri!

Cică ANAF a actualizat documentația tehnică la Proiectul prin care inspectorii fiscali nu se vor mai duce pe capul antreprenorilor pentru a obţine diverse parandărături (pardon, date fiscale).

A marilor contribuabili, să ne înţelegem - adică acolo unde ANAF n-a păşit niciodată, nici măcar cu scopul de a recupera pagubele decise de instanţe.

În schimb, realizaţi că se vor înmulţi inoportunele "inopinate" la cei care nu au obligaţia de a transmite datele pe care ANAF oricum nu se preocupa să le colecteze de la marii contribuabili şi care se vor transmite (chipurile) prin nişte formulare.

Prin urmare, cei pe care vă voi nominaliza mai la vale să vă aşteptaţi să vă călărească mai des inspectorii ANAF:

• Persoanele fizice autorizate

• Întreprinderile individuale

• Întreprinderile familiale

• Persoanele fizice care desfășoară activități cu scop lucrativ (PFL)

• Asociațiile familiale (ASF)

• Societățile profesionale de avocați cu răspundere limitată (SPAR)

• Societățile profesionale practicieni în insolvență (SPI)

• Întreprinderile profesionale unipersonale cu răspundere limitată (URL)

• Instituțiile publice (PUB)

De când intră în vigoare noul formular? Pentru marii contribuabili - de la data de 1 ianuarie 2022.

Pentru ceilalți, că oricum nu contează, că e de sanchi, să nu se mai întrebe lumea de ce nu are nimic de-a face ANAF cu marii contribuabili, nu se știe data exactă. În schimb aflăm că există şi grupa mijlocie de contribuabili care vor fi anunţaţi despre o anumită dată undeva prin anul 2022.

Iar cei din grupa mică vor fi anunţaţi despre o anumită dată undeva prin anul 2023. Când cei mari vor fi tot mari, cei mijlocii vor fi mici, iar cei mici se vor fi întors în neantul viselor lor de a avea o afacere.

Pentru coerenţa exprimării şi inteligibilitatea textului, aş vrea să vă citez din Ghidul de implementare a Declaraţiei informative D406: „pentru contribuabilii nou înregistrați după data de referință pentru fiecare categorie în parte – de la data efectivă a înregistrării, prima depunere a declarației informative D406 urmând să se facă în ultima zi a lunii care urmează perioadei pentru care se face raportarea, ulterior datei de referință pentru categoria în care au fost înscriși”.

Este că nici un critic literar, de artă, sau comentator sportiv nu s-ar fi putut exprima mai coerent? Manolescu, Liiceanu, aţi făcut carte degeaba!

Revenind, faptul că premierul Florin Cîțu îi liniștește pe nemulțumiții din coaliție şi le zice că „Sunt bani”, pentru rectificarea bugetară, mă nelinişteşte profund pe mine.

Banii care „sunt” pentru mendrele lor politice înseamnă secătuirea portofelului meu. Şi al tău. Şi al vostru.

„Jupoaie-l pe sărac!”, după cum v-am mai spus, este deviza fiscală a statului român.

Şi, gata!

Adauga comentariu