Din oras

Televizoarele cu fise de la Infectioase dau rateuri. Spitalul nu mai vrea sa lucreze cu firma Sotar

Din ce in ce mai multi clujeni se plang de serviciile deplorabile oferite de firma care administreaza televizoarele de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj. Fisele de cateva sute de minute platite de pacienti asigura, mai nou, doar cateva minute de functionare, dupa care se blocheaza. Mai mult, numarul afisat pentru reclamatii nu mai este valabil. Oficialii unitatii spun ca vor sa renunte la serviciile celor de la SC Sotar SRL, chiar daca nu au bani sa achizitioneze televizoare in schimb.

 Plangerile apar pe grupuri de discutii pe Internet si pe retele de socializare. 

„De trei zile suntem internati in spital la infectioase. Copilasul meu adora desenele asa ca am cumparat doua fise pentru televizor. Culmea e ca o fisa costa 10 lei si are 720 de minute le ea. Am introdus fisa, dar televizorul se opreste dupa fiecare 10 minute, si trebuie sa asteptam macar 5 minute ca sa putem reporni. Vreau sa mentionez ca minutele curg si atunci cand televizorul este inchis. Si culmea, numarul afisat pentru deranjament nici nu exista”, s-a plans o mamica pe un asemenea grup. 

Nu a fost singura care a trecut prin acest necaz. 

„Am patit si noi. Am bagat fisa si nici macar nu pornea! Dupa doua saptamani de stat acolo…  Am dat si de domnul care venea dupa fise la fiecare salon si i-am spus ce am patit de vreo doua ori. Mi-a raspuns foarte respectos „nu mai cumparati”, a povestit alta clujeanca. 

S-ar dori ca spitalul sa isi cumpere alte televizoare, la care pacientii sa se uite gratis

Problema este cunoscuta si la nivelul conducerii unitatii. 

„De acest serviciu se ocupa o firma, Sotar SRL, careia vreau sa ii desfac contractul, din cauza ca am avut mereu reclamatii. Mai exact, mai avem contract cu ei pana la sfarsitul anului si probabil nu o sa il mai prelungim. Speram sa obtinem fonduri pentru a achizitiona televizoare pentru spital, si am terminat cu ei! Pe de alta parte, si firma se plange ca pacientii placa cu telecomenzile. Sunt tot felul de situatii pe care ne e greu sa le gestionam, pentru ca avem ca pacienti tot felul de oameni, nu ii putem cauta in buzunare”, a precizat Ioan Muresan, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Foto: adevarul.ro

Masura este stabilita ca prioritate a anului viitor. 

„Daca reusim, bolnavii se vor putea uita la televizor fara sa mai plateasca fise in prealabil. Investitia s-ar ridica la cateva zeci de mii de euro. In acest moment, firma ne plateste o parte din incasari, dar nu banii sunt aici problema, nu e vorba de incasari consistente. Problema este ca am incheiat colaborarea cu ei neavand fonduri de investitii pentru televizoare in saloane. A mers o perioada destul de bine, dar in ultima vreme au scapari. E neplacut sa reziliem contractul fara sa punem nimic in loc, dar mai dorim nici aceste neplaceri pentru pacienti”, a mai spus managerul.

La Recuperare nu au fost reclamatii

Pe de alta parte, oficialii Spitalului Clinic de Recuperare, unitate care are acelasi tip de contract cu firma Sotar SRL, spun ca acolo sistemul functioneaza impecabil. 

„Nu am avut reclamatii. Pana acum, in feed-backul pe care l-am avut in acest sens, pacientii erau bucurosi ca exista un televizor pe salon. Noi initial am porint cu ideea de a fi mai multe, dar nu se accesau mai multe televizoare. Avand in vedere ca din partea lor am avut feed-back-ul ca le convine si avand in vedere ca nu am avut reclamatii, cred ca o sa sa continuam contractul. Cred ca ar merita, pentru ca in acest fel le conferim un pic de confort in plus pacientilor”, a declarat sanda Patrichi, directorul unitatii.

Foto: citynews.ro

„E ca masina de cafea”

Firma SC Sotar SRL a incheiat din 2010 incoace contracte cu mai multe unitati spitalicesti clujene, intre care si Institutul Inimii, Spitalul Universitar CF Cluj-Napoca, Spitalul Municipal Clujana, Chirurgie I, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Boli Infectioase sau Clinica de Ortopedie, potrivit adevarul.ro.

In 2014, firma a avut o cifra de afaceri de 22.325 lei, cu un profit de 3.792 lei si datorii de 357.825 lei. Administratorul Cristian Mihai Bogdan nu a putut fi contactat. In 2011, acesta declara pentru citynews.ro ca nu a incalcat nici o lege. 

“E o afacere ce functioneaza in multe tari UE, Austria, Germania, Italia. Eu m-am dus la spitale si le-am spus «Domnilor, nu trebuie sa investiti nimic, este exact ca o masina de cafea». Mai mult, pacientul nu este obligat sa se uite la televizor”, spunea acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *