Telenovela gunoaielor din Cluj-Napoca se termina in treia zi de Paste

A treia zi de Paste este termenul limita pentru depunerea ofertelor cu privire la concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire din municipiul Cluj-Napoca. Ceea ce trebuia sa fie licitatia anului in 2014  a fost constestata in instanta si blocata de catre Curtea de Apel. Primaria a fost nevoita sa refaca, la recomandarile instantei, caietul de sarcini, iar in cea de a treia zi de Paste se vor cunoaste firmele care vor depune oferte pentru serviciile de curatenie si dezapezire, pentru urmatorii opt ani.

In ultimul an, in cartierele Clujului, gunoaiele au fost lasate de izbeliste. Cele doua firme care se ocupa in prezent de salubrizarea stradala si dezapezire nu si-au mai dat interesul, iar clujenii au fost nevoiti sa suporte la punctele gospodaresti dintre blocuri muntii de gunoaie.Totodata, strazile din municipiul Cluj-Napoca sunt in continuare mizerabile pentru ca nimeni nu poate fi tras la raspundere.


Suma pe care o va pune la dispozitie administratia clujeana pentru pastrarea in conditii decente a orasului este de aproximativ 32 de milioane de euro. Un lucru surprinzator il constituie faptul ca termenul limita pentru depunerea ofertelor este 14 aprilie 2015, in a treia zi de Paste, in conditiile in care anuntul pentru noua licitatie a fost postat in 17 februarie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Cele doua companii - Bratner-Veres si Rosal - care in prezent se ocupa de curatenia si dezapezirea orasului, au contractat serviciile respective in urma cu mai bine de zece ani. Amanarea in mod repetat a licitatiei pentru salubritatea stradala  a fost in folosul acestora pentru ca, desi aveau contractele expirate, cele doua firme au continuat sa se ocupe de  curatenia strazilor. 

Contractul pentru salubritate si deszapezire, in valoare de aproximativ 32 de milioane de euro, a este impartit in doua zone. Primul lot cuprinde cartierele Gheorgheni, Andrei Muresanu, Marasti, Someseni, Bulgaria si o parte din zona centrala, iar al doilea lot cuprinde cartierele Manastur, Grigorescu, Zorilor, Gruia, Dambul Rotund si o alta parte a zonei centrale. 

Comentarii

bogdan

07.04.2015 12:15

1. Poza nu reflecta subiectul articolului, este un punct gospodaresc, iar contractul este pentru Curatenie Cai Publice.2. In viitorul Contract, orasul nu mai este impartit in 2 zone, va fi doar o zona (tot clujul) si va fi doar un castigator, firma Supercom a depus o cerere/plangere, raspuns prin care Primaria a impartit nelegal clujul, licitatia facandu-se doar pe 1 sector

Cucurigu

07.04.2015 12:29

Daca s-ar termina balciu ar fi misto. Pana atunci, insa, trebuie rezolvata problema gropii de gunoi. Degeaba adunam gunoiul daca Primaria, in frunte cu primarul porno, nu sunt in stare sa decida unde va fi noua rampa. De alea 32 de milioane ar trebui sa faca tot orasul luna. Vedem dupa Sarbatori. Daca va mai exista macar un muc de tigara in zonele limitrofe, va fi vai si amar.

sat

07.04.2015 12:52

Rosal, firma lui Boc. Acest micut infractor care si-ar dorii ca aceasta firma sa ramana inca pentru 10 ani in colaborare cu primaria. Si fiti linistit ca nici la acesta data nu vor fi inscrise firme la licitatie si se va mai amana o data apoi tot cu rosalul se va prelungii contractul, ca doar asa e la romani, domina nepotismu 

Geta

07.04.2015 14:54

Bine zis telenovela. Din pacate, prin definitie, telenovelele dureaza foarte mult. Ani si ani si ani. Deci, va mai dura mult si bine pana ce Clujul va arata cat decat acceptabil. Sau poate le rezolvam pe toate anul viitor cand o sa scapam de Boc. 

Gigel

07.04.2015 16:50

Si cine zice ca se termina telenovela in a 3-a zi de Paste? Dragilor, telenovela abia incepe !!!

Adauga comentariu