Teatrul Național Cluj se adaptează pandemiei - „Cartoforii”, prima premieră online din acest an

Teatrul Național din Cluj-Napoca se adaptează pandemiei, continuându-și activitatea artistică printr-o nouă premieră online. 

Cartoforii de N.V. Gogol, în regia lui Ionuţ Caras, se va desfăşura exclusiv online, spectatorii putând urmări această piesă duminică, 7 februarie, de la ora 19:00, o a doua reprezentaţie online fiind programată pentru sâmbătă 13 februarie, ora 19:00.

Regizorul Ionuţ Caras, pe care cel mai adesea îl întâlnim pe scena TN Cluj în postura de actor, spune despre spectacol:

„Spectacolul nostru este unul clasic, pentru public, aș îndrăzni chiar să zic – pentru săli pline. Poate părea un vis frumos, mai ales acum, dar să nu uităm că beleaua asta în care ne găsim va trece. (...) Nu e genul de comedie la care hohotești întruna până pici de pe scaun. Dar nu e nici pentru cei care sunt obișnuiți doar să zâmbească subțire. Am presărat felurite ingrediente care să mulțumească și pe universitarul sceptic, dar și pe controlorul de bilete afurisit. Spectacolul e pentru toată lumea, nu are prețiozități artistice sau elucubrații stilistice. Am încercat doar să nu trădez autorul și povestea și să construiesc un spectacol care să slujească actorilor și, desigur, dumneavoastră, spectatorilor.”

Din păcate, teatrul online trădează, într-un fel, chiar teatrul. Nu e nici teatrul din sala de spectacol, nici film la cinema, nici Tzanca Uraganu pe YouTube. E nicicum, mai greu de urmărit, penetrează dificil sticla spre sufletul spectatorului, îi lipsește atmosfera, contextul teatral. Ne ajută însă să nu uităm, în pandemie, că a existat și că va mai exista teatru.

Adauga comentariu