Teatrul Național Cluj-Napoca își începe stagiunea cu o premieră în Sala Mare: „Trei surori”, în regia lui Răzvan Mureșan

Teatrul Național Cluj-Napoca își începe stagiunea în data de 24 septembrie cu o premieră în regia lui Răzvan Mureșan. „Trei surori”, de Cehov, se va juca în Sala Mare, bineînțeles, dacă situația epidemiologică o va permite. Deocamdată, bilete pot fi achiziționate atât online, cât și fizic, de la Agenția de bilete, deschisă pe laterala vestică a teatrului. Locurile de categoria V sunt deja sold out, mai putând fi cumpărate însă bilete la celelalte categorii, cu prețuri între 30 și 60 de lei.

Piesa de debut a stagiunii 2021/2022 a fost anunțată încă din data de 9 iulie, de la închiderea fostei și scurtei stagiuni 2020/2021.

Din păcate, Teatrul Național Cluj nu și-a adaptat stagiunea situației pandemice, care ar mai putea dura... nimeni nu știe câți ani! Astfel, stagiunea teatrală se încheie când sunt ridicate restricțiile și spectacolele ar putea avea loc fizic și se deschide când restricțiile încep să fie reimpuse.

Adaptarea la pandemie nu înseamnă numai mutarea spectacolelor în online, sticla laptopurilor și telefoanelor nerespirând teatru. O reală adaptare va fi realizată doar atunci când vacanța dintre stagiuni va fi mutată în iarnă, când spectacolele nu se pot desfășura în sală din cauza ratei crescute a incidenței deja vechiului coronavirus, respectiv când spectacolele se vor juca vara, atunci când autoritățile ridică majoritatea restricțiilor.

Teoretic, „Trei surori” va mai putea fi savurată în Sala Mare a TNC și în 28 septembrie și în 10 octombrie. Practic, însă, urmărim ce hotărâri va mai emite CJSU până atunci.

O altă premieră a fost programată a se juca fizic, în Sala Mare, în luna octombrie. Pentru data de 9, Dragoș Pop le-a pregătit spectatorilor one man show-ul „Gina Lollobrigida sau cum mi-am petrecut pandemia”. S-ar putea însă ca, în acea dată, să ne petrecem deja pandemia urmărind online comedia lui Dragoș Pop.

Cu piese ca „Declarație”, „Elling”, „Angajare de clovn”, „Il Nullafacente. Aleg să nu fac nimic”, programul teatral al lunii octombrie arată excelent! Păcat că prognoza pandemică riscă să îl virtualizeze.

Sursa foto: Facebook Teatrul Național Cluj-Napoca

Adauga comentariu