Teatru stradal absurd în Zorilor, pe scena punctelor menajere îngropate

Punctele menajere îngropate montate în Cluj cu surle și cu trâmbițe ar fi trebuit să le ofere locuitorilor o experiență olfactivă și estetică mai plăcută. Mai pe românește, ar fi trebuit să nu mai pută și să nu mai fie străzile pline de gunoaie.

Mentalitatea clujenilor ”smart” însă a rămas aceeași din vremurile în care gunoaiele erau colectate neselectiv pe lângă fetidele tomberoane comuniste.

În consecință, punctele menajere moderne sunt folosite doar ca punct de reper: pe aici, pe undeva, trebuie să arunc deșeurile! Canapelele, sacii cu moloz, televizoarele alb-negru ș.a.m.d. sunt des întâlnite în preajma punctelor menajere îngropate, în toate cartierele.

În spatele punctului de colectare nr. 34 din cartierul Zorilor (arondat străzilor Pasteur, Tatra și Zorilor), pare a fi fost amenajată scenografia pentru piesa de teatru absurd „Scaunele” a lui Ionesco.

Din față, ghena pare una comună – obișnuitele mizerii sunt aruncate pe lângă noile puncte de colectare. În spate însă, e un adevărat spectacol:

E fain la Cluj!

Adauga comentariu