Taximetristii ii bat obrazul lui Boc: ”E bataie de joc santierul din Piata Garii!”

Santierul din Piata Garii a devenit un calvar pentru soferi, dar in mod special pentru taximetristi. Acestia sunt nemultumiti ca singurul stand de taxi amenajat este subdimensionat, iar clientii sunt nemultumiti ca sunt lasati la distanta de cateva sute de metri de intrarea in Gara. Nici locuitorii din Piata Garii nu mai suporta taraganarea lucrarilor pe motiv ca zgomotul si praful le creeaza disconfort, iar gasirea unui loc de parcare a devenit o adevarata aventura.

Reabilitarea tramei stradale si amenajarea Pietei Garii pare a fi o telenovela fara sfarsit. Un calvar pentru soferi si pietoni, refacerea spatiului public din fata Garii Cluj-Napoca este facuta, in opinia taximetristilor, fara nicio consultare cu acestia. Cele doua benzi de circulatie din fata Garii Mici, inchisa in urma cu cativa ani, au fost transformate in spatii de parcare, astfel incat coloana de masini care se formeaza pe strada Caii Ferate ajunge in orele de varf  pana la intersectia cu strada Decebal.

Semn ca la Cluj-Napoca se lucreaza fara cap este confirmat de stadiul santierului din Piata Garii. Aici pista de biciclete, recent construita pe strada Horea, se sfarseste brusc intr-un post de transformare pentru reteaua electrica. Este posibil ca proiectantii sa solicite mutarea postului trafo sau sa ceara executantilor lucrarii sa faca o bucla care sa ocoleasca obstacolul.

Fantana arteziana din apropierea statuii lui Horea a fost daramata, urmand ca in locul acesteia sa fie amenajata o piateta. Acest lucru a facut ca strada Craiova, o ruta des folosita de catre taximetristi pentru accesul in Piata Garii, sa fie inchisa in dreptul imobilului cu numarul 25. Astfel, daca pana la inceperea lucrarilor soferii puteau sa ajunga pe strada Craiova in Piata Garii, odata cu finalizarea lucrarilor aceasta ruta ocolitoare va fi blocata pentru crearea unui spatiu pietonal. 


Sistemul de bike-sharing inaugurat marti, dupa doi ani de intarziere "cu voia lui Dumnezeu", este nefunctional in Piata Garii, deoarece asocierea de firme Diferit Kiat nu a finalizat inca amenajarea din apropierea statiei de inchiriere a bicicletelor. 


La inaugurarea pasajului subteran reprezentantii administratiei publice locale declarau ca accesul dinspre statia de autobuz spre Gara se va face doar prin subteran. Ei bine, in teren lucrurile nu stau chiar asa pentru ca recent a fost creata o cale de acces din dreptul statiei de tramvai de strada Garii ceea ce va ingreuna circulatia autovehiculelor.

Nemultumirea unor taximetristi vizavi de reamenajarea Pietei Garii este data de catre transformarea unei benzi de circulatie din fata Garii Mici in spatiu de parcare. Aici, pentru deplasarea masinilor spre intersectia cu strada Horea sau spre Calea Baciului, coloana ajunge pana la intersectia cu strada Decebal. 

“Si-au batut joc de noi. Avem un amarat de stand de 8 locuri, iar Politia Locala ne hartuieste efectiv ca stam mai multi in stand. Unde sa stam, in aer? In fata Garii nu putem sta de doua luni jumatate ca au ingradit, au sapat si acum nu mai e nimeni pe santier. Nu avem certitudinea ca vor reface standul de taximetre din fata Garii asa cum era inainte, iar clientii ne cer de multe ori sa ii lasam cat mai aproape de Gara, lucru imposibil dupa cum se vede. E santier peste tot si ma intreb cine a fost desteptul care a inchis strada Craiova. Era o ruta foarte buna daca veneai dinspre Marasti la Gara”, a afirmat Cristi P.

Pe santierul din fata Garii de aproape o luna lucrarile nu au avansat. Incepute in luna septembrie, aici urmeaza sa fie amenajat un pasaj subteran care sa faca legatura intre cel care traverseaza liniile de cale ferata si cel al care faciliteaza accesul pietonilor de la statiile de transport in comun. In mod normal lucrarea, finantata pe fonduri europene, trebuie finalizata pana la sfarsitul acestui an, insa cum pe santier muncitorii nu sunt vazuti cu saptamanile este greu de crezut ca santierul va fi terminat la timp. Ieri pe santierul din fata Garii niciun angajat al firmei oradene ABED NEGO COM SRL nu a fost prezent la ora amiezii. Oare cat mai trebuie sa suporte clujenii aceasta bataie de joc a firmelor care castiga licitatii pe banda rulanta la Primaria Cluj-Napoca, dar nu sunt capabile sa respecte teremnele de finalizare a lucrarilor?

Comentarii

Mircea

20.11.2015 22:40

Cu cine sa se consulte ? Cu taximetristii ? Ha, ha, ha, ... Cine vrea sa le multumeasca ”arhitectilor” acestei solutii pot sa le lase un mesaj aici:https://www.facebook.com/profile.php?id=100009054817941https://www.facebook.com/adrian.raulea.1https://www.facebook.com/tea.durnea

gogu

21.11.2015 10:39

Pe langa incompetenta crasa a acolitilor lui Boc din primarie, avem si NEMERNICIA unor arhitecti. Da, nemernicie! O gasca de pseudo profesionisti, frustrati si sfertodocti. Nici o laba trista din regnul acestora din urma nu "iese public" sa spuna pe gura din dotare ce se petrece de un an in Cluj. Se DISTRUGE circulatia orasului sistematic, se reduc numarul de parcari cu sutele, se fac piste de biciclete aiurea, care merg spre aiurea si m...uistii de asa zisi arhitecti, tac. Si tac... Tac ca nu-i tine, nici mintea nici scheletii din dulap. Dupa ce am rabdat lipsa de profesionalism a constructorilor spagari, acum spre final(mai sunt vreo 6 luni, stati linistiti) ne vom trezi cu un oras NEFUNCTIONAL dpdv al circulatiei si al parcarilor. Taximetristii, in schimb au voie sa "faca ciocu mic", ca in proportie de 90 la suta ii faceau propaganda lu' Piticu Atomic, gratis si fara sa le-o ceara cineva, gen: las' ca o sa vedeti domnu' ce frumos o sa fie cand se termina... No' lasa ca o sa "ma rad" eu de voi propagandistilor-taxisti-clujeni acum si de acum in vecii vecilor. Nu de alta dar eu stau in centru si am curte unde-mi parchez masina, iar la birou, am si acolo curte. Si e la 300m de casa. Da, de abia astept sa-i vad pe cei din Floresti cand vin in Downtown, iarna cu bicicleta. Sau cand merg la vot? Apropo taxisti, pe unde-i coada din Floresti dimineata? Ghinion!!! Mai aveti o "scapare" in centru in standul de la biserica? Ghinion, n-o sa-l mai aveti. Se face pietonal. Sa stea mandea la cafele. Sa sa se hoalbe cum dau ture florestenii care au treaba prin centru! Aveti ce ati votat, Don' Taxisti! Ghinion!

ciupe

22.11.2015 01:20

Ti ai gasit cui sa ceri pareri. Celor mai jegosi soferi din cluj. Zero respect in trafic. Zero rabdare. Zero zero...nimic nu iti convine tie in clujul asta. Nu va placut cand au lucrat pe memo. Acum va place. Nu va placut cand a facut eroilor doar 2 benzi de la 4. Acum e bun. Cu horea la fel. Poate ca mai bine ramaneam clujul de acum 15 ani. Erai mai tanar...precis iti placea.

Adauga comentariu