Taximetriştii "dă clevăr", "dă ubăr" sau "dă bolt" "ie jmecheri" la Cluj-Napoca, nu trebuie să respecte culoarea roşie la semafor?

Azi dimineaţă, pe strada Ferdinand din Cluj-Napoca, stradă sufocată de trafic în zilele în care bugetarul se îndreaptă vois la serviciu să-şi câştige cinstit salariul cu un joc de "Solitare" sau unul de "Tetris", era liber şi trafic ca-n palma unui prunc, după cum se vede din filmarea de mai la vale. Filmam şi noi pe acolo ca să ne minunăm de minune când, o maşină argintie, cu numere de înmatriculare CJ 20 GVU, a trecut pur şi simplu pe roşu la trecerea de pietoni din faţă de la Mega Image.

A tras pe dreapta să ia doi tineri cu bagaje, de unde am dedus că e un băiat din acela care "ubăreşte", "clevăreşte" sau "boltuieşte". Nu s-au pupat, n-au dat mâna, nu s-au salutat, aşa că nu erau cunoştinţe ci clienţi şi prestator. Eu înţeleg că asta e taximetrie "dă jmekeri", dar am aşa o bănuială că ar trebui să respecte şi ei legile. Sau, fiind în municipiul administrat de Emil Boc, în care legile se suspendă după bunul plac al celor puşi să le respecte (în primul rând) apoi să le aplice, toată lumea consideră că-şi poate face de cap? Dacă Boc îşi permite, amărăştenii de ce n-ar face-o? În fond, după cum, conform Constituţiei, suntem egali în faţa legii, la fel de egali ar trebui să fim şi când decidem că le suspendăm.

Hai, bă, Lungule, dă-o-ncolo, că nu era nimeni pe trecere! Te tot legi de detalii din acestea nesemnificative! Ce-a făcut omul? N-a furat, n-a dat în cap, n-o şters zebra de pe jos! Şi, desigur, se grăbeau şi clienţii să ajungă undeva. Plus că, fraiere, "clevăr" folosesc şi taximetriştii inscripţionaţi ca atare!

Adauga comentariu