Tasnadi Istvan-Szilard îi invită pe Boc și Tișe la muncă în echipă: „Voi fi prefectul tuturor cetățenilor din județul Cluj, am de gând să îmi pun cotul la dezvoltarea județului, indiferent de presiuni”

Ziar de Cluj l-a contactat pe Tasnadi Istvan-Szilard, noul prefect UDMR al Clujului, pentru a îl întreba cum vede, pe viitor, în calitate de prefect al Județului Cluj,  relația cu primarul Clujului, Emil Boc, și cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în lumina ultimelor declarații belicoase ale acestora la adresa sa și în privința situației numirii prefectului județului Cluj din partea UDMR.

L-am întrebat, de asemenea, pe noul prefect al Clujului, cum comentează declarațiile primarului Emil Boc, ce a anunțat că nu are de gând să tolereze nimic din partea sa, nici cel mai mic derapaj, edilul având pretenția respectării de către prefect a legilor și simbolurilor naționale, considerând că „sunt nuanțe care pun multe semne de întrebare la prima vedere”.

Zilele trecute, liderii PNL Cluj, Emil Boc și Alin Tișe, cu care UDMR Cluj are o alianță la nivel local, atât la nivelul Primăriei, cât și la nivelul Consiliului Județean, s-au declarat foarte deranjați de numirea lui Tasnadi Istvan-Szilard în funcția de prefect al Județului Cluj, numirea unui prefect din partea UDMR la Cluj cei doi lideri PNL considerând-o drept un gest de sfidare și de umilire a organizației PNL Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este extrem de nemulțumit de numirea lui Tasnadi Istvan-Szilard în calitate de prefect și a anunțat chiar că va solicita schimbarea vicepreședintelui CJ Cluj, Vakar Istvan, membru UDMR.

Tișe este, de asemenea, revoltat de lipsa de reacție a UDMR Cluj, de la care s-ar fi așteptat ca, în virtutea bunei relații pe care o are cu PNL Cluj de ani de zile, să discute decizia numirii prefectului din partea UDMR și la nivel local.

Tasnadi Istvan-Szilard, noul prefect al Clujului, a declarat astăzi pentru Ziar de Cluj:

„În ceea ce privește afirmația de "sfidare și umilire", consider că această problemă privește strict o chestiune care face parte din bucătăria internă a PNL și sunt de părere că nu se impune vreo intervenție din partea altora, în special din partea mea.

Raportat la schimbarea vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, consider că această abordare este, formulând mai elegant, una necolegială, în contextul expus și de către Dvs., când vorbim despre o coaliție atât la nivel local, cât și la nivel național. Dacă domnul președinte consideră că aceasta este singura cale de a rezolva problemele județului, îmi pare rău. Nu înțeleg care este legătura dintre numirea subsemnatului și revocarea domnului vicepreședinte.

Cu privire la discuția cu membrii conducerii UDMR Cluj, așa cum s-a precizat deja de multe ori, discuția privind prefecții și subprefecții a fost purtată la nivel de coaliție, la nivel național.

În fine, eu voi încerca să am o colaborare bună, deschisă și bazată pe corectitudine și bună-credință atât cu domnul Primar cât și cu domnul Președinte al Consiliului Județean Cluj, eu îmi ofer disponibilitatea și îi invit la muncă în echipă. Nu am venit și nu am intenția de a naște ură în rândul cetățenilor, nu am acceptat această numire cu scopul de a fi prefectul cuiva în mod special. Voi fi prefectul tuturor cetățenilor din Județul Cluj, m-am născut aici, aici am terminat școala și facultatea la linie română și am de gând să îmi pun cotul la dezvoltarea județului, indiferent de presiuni.”

Adauga comentariu