Tarifele pentru parcarea de la Aeroport se schimbă. Cât veți plăti dacă vă lăsați mașina în parkingul Goto

Noile tarife pentru parcarea Goto Parking din cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca au fost votate în ședința de Consiliu Județean de astăzi. Motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea au rămas neschimbate pe întreaga durată contractuală, iar în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum.

Reprezentanții companiei au solicitat creșterea tarifelor de parcare și datorită faptului că „a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”.

Înainte de votarea noilor tarife au existat și câteva propuneri din partea consilierilor județeni. De exemplu, consilierii USR au propus ca tarifele să rămână nemodificate pe motiv că oricum traficul aerian este afectat din cauza pandemiei, iar numărul de călători a scăzut.

S-a propus și amânarea proiectului, acest amendament fiind respins de consilieri.

De asemenea, consilierul PNL Bashar Molhem a propus ca primele 5 minute să fie gratuite, iar consilierul USR Adela Dehenes a propus ca primele 10 minute să fie gratuite pentru ca mamele care merg la aeroport cu bagaje și copii să aibă timp suficient.

În urma votului consilierilor județeni, a fost adoptat amendamentul care prevede ca primele 5 minute să fie gratuite. Celelalte tarife propuse de reprezentanții Goto Parking au fost adoptate de Consiliul Județean, urmând să intre în vigoare în scurt timp.

Noile tarife pentru parcarea de la Aeroport sunt următoarele:

În 2010, s-a aprobat de către Consiliul Județean studiul de fezabilitate pentru extinderea parcării auto existente, construirea unui nou parking auto etajat şi construirea unui hotel de 4 stele în perimetrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. De asemenea, tot atunci s-a aprobat studiul de fundamentare a deciziei de concesionare, precum şi a concesiunii, în vederea realizării lucrărilor publice pentru extinderea parcării auto existente, proiectarea şi construirea unui nou parking auto etajat, operarea, administrarea şi întreţinerea lor, precum şi pentru proiectarea, construirea, operarea, administrarea şi întreţinerea unui hotel de 4 stele în perimetrul Aeroportului Cluj-Napoca.Totodată, s-a aprobat procedura licitaţiei publice deschise pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice. În urma licitației, s-a încheiat un contract de concesiune cu UTI FACILITY MANAGEMENT S.A. BUCUREŞTI. Anul trecut, UTI a cedat concesiunea către Goto Parking.

Concesiunea UTI a fost una foarte controversată. După cum Ziar de Cluj a scris în luna august a acestui an, în momentul în care afacerea UTI a fost preluată, noua conducere a GOTO Parking a descoperit că existau nu mai puțin de 2000 de carduri emise de care nu știa nimeni nimic și care erau folosite de prietenii conducerii Aeroportului, diverși oameni aflați în funcții importante în instituții publice, oameni de afaceri și politicieni.

Cardurile așa cum aveau să afle noii proprietari se strânseseră în număr atât de mare de-a lungul timpului la solicitarea expresă a lui David Ciceo.

Citește și:

David Ciceo, șeful Aeroportului clujean, s-a dilit: a dat ordin să se ridice garduri despărțitoare fără autorizație de construcție, fără nicio aprobare de la nimeni. Afacerea GOTO Parking, pusă în pericol

Adauga comentariu