Targul cu de Toate: shopping caritabil pentru o familie cu cinci copii

Clujenii care vor sa cumpere cadouri de Craciun pentru copii, gravide, parinti, bunici, dar si pentru cei dragi, dar isi doresc si sa faca o fapta buna in preajma Sarbatorilor de Iarna sunt asteptati sa participe la Targul cu de Toate. Evenimentul este organizat pentru a strange fonduri, alimente si lucruri utile pentru o familie nevoiasa cu cinci copii.

Evenimentul va avea loc in sala de sport a Scolii “Ion Creanga” din cluj-Napoca, in 20 decembrie. La targ se vor gasi de toate: hainute, jucarii, incaltaminte, decoratiuni de Craciun, patuturi, scaune de masa si masina, sisteme de purtare, accesorii, produse handmade, dar si multe surprize.

Pe langa produsele noi, mamicile si viitoarele mamici au ocazia sa achizitioneze de la alte mamici obiecte de imbracaminte, jucarii si accesorii la preturi mici, incurajand in acest fel atat reciclarea, cat si o modalitate economica de a innoi garderoba copiilor. Si, pentru ca evenimentul va avea loc in preajma Craciunului, acesta are si un scop caritabil: ajutarea unei familii nevoiase, pentru care se vor primi donatii. Intrarea la targ este gratuita, insa toti cei care vor trece pragul targului sunt asteptati sa aduca, dupa posibilitati, si un aliment neperisabil, fie ca e vorba de o punga de faina sau paste, o sticla de ulei, o conserva sau un borcan de muraturi. Familia locuieste in Floresti si se intretine doar din salariul de zilier al tatalui. Se numara printre nevoiasii de care se ocupa si parintele Marius Unguresan din localitate.

Participantii vor avea si posibilitatea de a lua parte la o tombola cu premii constand in ”surprize atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari”.

Expozantele sunt, in cea mai mare masura, mame, femei care, potrivit organizatorilor, “stiu cat de greu e sa cresti si sa insufli anumite valori unuia sau doi copii si realizeaza ce inseamna sa ai cinci, pe care sa-i trimiti la scoala sau la gradinita, sa invete, sa isi doreasca sa ajunga Oameni".

Ideea Targului cu De Toate s-a nascut intr-o sambata dimineata, intre doua hinte si un tobogan, in urma unei discutii relaxate, intre doua mamici, Alexandra si Mihaela.

“Din vorba in vorba, am inceput sa povestim despre preturile exorbitante ale produselor noi pentru copii, in afara sezonului de reduceri, despre cum se plimba hainutele intre verisori si copiii prietenilor. Apoi am povestit si despre hainele de gravide, mai ales daca viitoarea mamica pune mai multe kilograme pe ea fata de cat previzionase si e musai sa isi cumpere haine speciale. Iar, sute de lei. Apoi, despre patuturi. Sunt mame care investesc in patuturi si sfarsesc prin a dormi cu bebelusul in patul lor”, a precizat Alexandra.

“De aceea am ales sa facem un targ cu de toate. Cam tot ce iti trebuie pentru un copil, pentru o viitoare mama, pentru o mama ocupata, care nu are timp sa stea o jumatate de zi in mall pentru a cumpara cadouri, pentru bunici si matusi, nasi, prieteni, a punctat si Mihaela.

Pe langa hainutele purtate, vor fi si multe produse noi, cu eticheta. Si incaltaminte, si jucarii.

“La Targul cu de Toate vrem sa aducem chiar tot ce iti trebuie pentru sarbatori. Cadouri pentru cei dragi, in special produse handmade, de la cosmetice si bijuterii pana la imbracaminte si accesorii. Vom avea aranjamente si podoabe pentru brad, jucarii si hainute tematice. Plus o super tombola cu premii utile in orice familie, dar si multe surprize. Mamicile se pregatesc intens pentru eveniment”, a completat Alexandra.

Parintii care vin insotiti de copii ii vor putea lasa la joaca intr-un spatiu special amenajat, va exista un loc unde mamele insotite de bebelusi pot alapta in liniste si isi pot schimba micutii.

“O punga de faina sau de zahar, o sticla de ulei, o conserva, un caiet. Orice credeti ca ar fi de folos unei familii nevoiase cu cinci copii, din care patru scolari. Evident, si cutiile pentru donatii vor fi prezente, iar cei cinci copiii, beneficiarii directi si motivul pentru care ne adunam se vor implica in desfasurarea actiunii”, a mai precizat organizatoarea.

Targul va avea loc in 20 decembrie, intre orele 10 si 14.

Adauga comentariu