Targ caritabil pe Facebook, pentru alinarea durerilor unui parinte

La doar 51 de ani, un tata este pus in fata unui diagnostic necrutator: cancer pulmonar. Urmeaza operatii, metastaze si suferinte, isi pierde slujba si ajunge imobilizat la pat. Sotia sa nu are loc de munca, fiul abia a implinit 18 ani, asa ca fiica lor, o clujeanca energica, a decis sa il ajute sa faca fata tratamentului costisitor printr-o metoda mai putin obisnuita: vanzand pe Facebook obiecte donate, cosmetice si produse handmade, productie proprie.

Camelia Bud locuieste in Cluj din 2004, lucreaza la o firma de jucarii, are un baietel de un an si 7 luni si, momentan, este in concediu de maternitate. Grija ei cea mare nu este acum revenirea la silueta de dinainte de sarcina, reintegrarea la job sau cresa pentru cel mic, ci salvarea vietii tatalui sau.

“Tatal meu locuieste la Baia Mare. In vara lui 2011 a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A fost vospitor tinichigiu, o meserie care, oarecum, il predispunea la aceasta boala. A urmat tratamente si operatii la Baia Mare si apoi la Cluj”, povesteste tanara.

Tumoarea canceroasa nu a putut fi extirpata din cauza pozitionarii. Stefan Dorel Bud a inceput la scurt timp de la diagnosticare tratamentele cu citostatice si in paralel cele naturiste, pentru imunitate. In cateva luni tratamentele s-au schimbat, pentru ca nu erau eficiente pe termen lung, organismul a slabit, iar tumoarea s-a extins. Pe parcurs a aparut o si o tumoare faciala, care a fost operata, afectandu-i-se anumiti nervi faciali, ceea ce a dus la o semiparalizie.

Au mai urmat doua operatii una la mana dreapta reusita si una la mana stanga, insa tumoarea nu a fost extirpata deoarece mana ramanea paralizata sau trebuia amputata. In urma ultimei operatii organismul i-a fost slabit, iar imunitatea foarte scazuta a dus la infectie in organism.

“Acum, tatal meu nu se mai poate deplasa. In prima faza i s-a dat o pensie foarte mica, iar acum primeste o pensie de insotitor care nu i-ar putea acoperi nici jumatate din cei 1.500 de lei cat costa un tratament decent pentru o luna, mai ales ca mama, care il ingrijeste, nu are un loc de munca. Am si un frate, are 18 ani si este olimpic la matematica si asta il ajuta mult, primeste o bursa de la o asociatie”, isi dezvaluie clujeanca necazurile.

Coplesita de greutati, tanara a fost sfatuita de membrele Grupului Mamici sa initieze o campanie caritabila. Ele au ajutat-o sa organizeze la Cora evenimentul “Targ pentru tata”. Au vandut bijuterii handmade realizate de Camelia, obiecte decorate manual, pachetele pentru cadourile de Craciun, cosmetice bio. Multi au donat jucarii si lucrusoare pentru copii, precum si alte obiecte realizate manual, iar firma la care lucreaza Camelia a contribuit, de asemenea. Toate au fost apoi puse la vanzare pe grupul Vand pentru tata, pe care l-a deschis pe Facebook.

“Vand si produse cosmetice certificate bio, le-am descoperit atunci cand tata a inceput sa aiba nevoie de asa ceva, am vazut ca sunt foarte bune si am inceput sa distrubui si eu. Toate aceste actiuni m-au ajutat sa ii cumpar tatalui meu medicamente pentr o luna, sper ca pana la sfarsitul lunii sa reusesc sa fac rost si pentru urmatoarea. Multi bolnavi nu au bani si accepta tratamentul pe care il impune sistemul de stat, ineficient si care poate fi chiar daunator. Tatal meu acum ia medicamente care ii calmeaza durerile, alaturi de tratamente naturiste. Nu ar fi facut fata doar citostaticelor daca nu lua si medicamente naturiste”, a rezumat tanara.

Cei care vor sa o ajute pe Camelia Bud sa ii aline suferintele tatalui sau pot cumpara obiecte de pe grupul de Facebook, unde pot sa si doneze produse de care nu mai au nevoie.

De asemenea, se pot pune bani in conturile deschise in acest sens:
RO77 RZBR 0000 0600 0777 3266
BUD CAMELIA SIMONA
CONT DESCHIS LA RAIFFEISEN BANK, CLUJ-NAPOCA.

Adauga comentariu