Tarcea a redevenit ecoul lui Boc: Nu sunt locuri în creșe din cauza celor din Florești, Baciu și Apahida

Sătul probabil să tot răspundă la veșnica întrebare privind lipsa locurilor din creșe, Tarcea a decis să urmeze calea deschisă de primarul Boc și să arunce vina asupra celor din Florești, Apahida sau Baciu. 

"În fiecare an am avut probleme cu locurile la creșă. Avem 1.397 în Cluj-Napoca, în 2013 erau 400, noi atâtea am preluat atunci, deci practic s-a triplat numărul de locuri, iar populația la Cluj nu s-a triplat din 2013 până acum. Cele mai multe probleme sunt în zona periurbană, în Florești, Baciu, Apahida. În Baciu nu e nicio creșă, iar toți părinții pun presiune pe Cluj-Napoca pentru a oferi o educație copiilor", a declarat Tarcea. 

De parcă acei locuitori din Florești, Baciu sau Apahida nu tot din Cluj-Napoca au plecat. De asemenea, cei mai mulți tot în Cluj-Napoca lucrează, și își cheltuie banii. Atunci sunt buni, dar când vor ca și copiii lor să beneficieze de condiții decente de educație sunt văzuți ca niște paria. 

Toți acei tineri care au decis să își achiziționeze locuințe în comunele limitrofe au făcut-o pentru că prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca sunt mult prea scumpe. Deci ei au fost constrânși oarecum să își cumpere un apartament în care ajung doar seara, pentru că ziua sunt în Cluj-Napoca. Este evident că se simt îndreptățiți ca și copiii lor să beneficieze de locuri la creșe, grădinițe sau școli în Cluj-Napoca. 

 

 

Adauga comentariu