Tarcea nu se lasă și își sperie alegătorii cu o nouă TAXĂ AUTO de acces în centrul Clujului

Cum altfel, fără o nouă taxă?! Mai ales dacă aceasta vine din partea viceprimarului Dan Tarcea, mandatat de Emil Boc să anunțe numai lucrurile nasoale din oraș: creșterea taxelor pentru conducătorii auto. Primarul capitalizează, prin prezența sa la diverse evenimente cu rezonanță internațională, imaginea pozitivă, iar Tarcea, din păcate, este nevoit să preia rolul de farsor, adică al unei persoane care se ține de păcăleli. 

Cea mai nouă și mai trăsnită veste pe care putea să o emită Dan Tarcea, a venit ca o bombă pentru șoferi:

instituirea unei NOI TAXE AUTO de acces în CENTRUL Clujului.

Altfel spus, interzis pentru autoturisme în centru. Sau vei fi nevoit să te cauți bine prin buzunare de bani pentru a-ți permite să parchezi mașina în zona 0. Despre valoarea acestei taxe de acces însă, Tarcea nu a pomenit nimic.

Evident, până la a ridica noi parkinguri, nu se putea altfel, adică fără să se recurgă la noi taxe.

Prezent în cadrul unei emisiuni, Tarcea a susținut că în municipiu există aproximativ 50.000 de locuri de parcare și peste 200.000 de mașini.

Deși sună aiuritor, municipalitatea își propune să scoată mașinile din centru. Pe lângă găsirea unor soluții de parcare în afara centrului, Primăria analizează și ”solutii” coercitive pentru șoferii obișnuiti sa parcheze direct la kilometrul 0. 

O soluție analizată e introducerea taxei auto de acces în centru.

După cum era de așteptat, vina ține exclusiv de șoferii indisciplinați, care merită o suprataxare, în vreme ce Primăria, care vreme de câțiva ani nu reușit decât să ridice un singur parking (Negoiu), nu pare a fi responsabilă pentru haosul rutier din oraș.

Primăria intenționează să schimbe obiceiul șoferilor de a parca în centru prin oferirea de variante in zonele semicentrale sau chiar în cartiere.

Iar Dan Tarcea s-a declarat contrariat de faptul că gradul de ocupare al parkingurilor de la Polivalentă și Cluj Arena (850 de locuri) e abia de 50%, chiar dacă sunt situate la doar 10 minute de mers pe jos până în centru.

Tarcea susțină că lucurile se vor schimba prin măsuri disciplinare concrete: cum ar fi majorarea taxelor de parcare, extinderea spațiilor pietonale și chiar prin instituirea unei taxe auto de acces în centru.

Ultima soluție e in stadiu de analiză. Ar fi însa simplu de implementat, după modelul camerelor care depistează șoferii fără rovinietă. Astfel, conducătorii auto ar urma să achite o taxă auto de acces în centru fie prin sms, fie prin încheierea unui abonament, în caz contrar fiind pasibili de amendă.

Dincolo de acest subiect fierbinte, Tarcea s-a lansat, iarăși, în enumerarea parkingurilor aflate în diverse stadii de realizare, care vor exista într-un viitor imposibil de reperat pentru clujeni.

Astfel, allte parkinguri aflate în stadiu de proiect se vor construi pe Str Albac-Azuga, parkingul de pe Gheorghe Dima 39-41, Sighisoarei, Trotusului.

Un parking subteran va fi construit în Piata Cipariu, unde este actuala zonă de parcare a Bisericii Greco Catolice, și un parking pe Liviu Rebreanu. 

Toate, în viitor.

CITEȘTE ȘI: Tarcea construiește parkinguri virtuale. Viceprimarul se laudă cu zeci de parcări etajate, în fază “avansată”

Tarcea nu poate face NIMIC în cazul mașinilor parcate ILEGAL pe locul persoanelor cu dizabilități. Mocanu și Bonți nu vor să vadă BATJOCURA Primăriei lui BOC. Viceprimarul invocă “limitele legale” și dă din umeri a neputință

P.S. În interviul acordat de Dan Tarcea, referindu-se la viitorul parking din Piața Cipariu, unde este actuala zonă de parcare a Bisericii Greco-Catolice, viceprimarul amintește ceva despre ”EXPLANADA de intrare în Biserică”.

Ținem să facem o scurtă precizare: termenul corect, din punct de vedere lingvistic, este cel de ESPLANADĂ, care semnifică un loc de dimensiuni mari, amenajat în fața unui edificiu monumental. Cel puțin, aceasta este semnificația termenului în limba română.

Limba vorbită de viceprimarul Dan Tarcea, oricum, nu le transmite nici un mesaj concret clujenilor, în afară de făgăduieli...

 

sursa foto: gazetadecluj.ro

 

 

Adauga comentariu