Tarcea nu poate face NIMIC în cazul mașinilor parcate ILEGAL pe locul persoanelor cu dizabilități. Mocanu și Bonți nu vor să vadă BATJOCURA Primăriei lui BOC. Viceprimarul invocă “limitele legale” și dă din umeri a neputință

După ce Liviu ALEXA publica un articol-minune, care a făcut ca Bulevardul Eroilor HANDICAPAȚI să fie golit de autoturismele parcate ilegal pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, după ce degringolada din Poliția Locală a intrat în atenția publicului – polițista Angela Pop își descoperea, chiar dacă anevoie, prin eforturile aceluiași jurnalist, interesele din domeniul taximetriei, plus alte bazaconii – iată că subiectul a intrat și în atenția consilierilor locali.

CITEȘTE ȘI: STRADA EROILOR HANDICAPATI! Sute de clujeni nesimtiti parcheaza zilnic MOCA in Centru, folosindu-se ILEGAL de cardul albastru de parcare destinat persoanelor cu handicap. De unde au cardurile? Coruptie in Primarie si Politia Locala, INSELACIUNE in masa!

Vezi și: Politista nesimtita din Politia Locala Cluj, Angela Pop, are 2 licente de taxi NETRECUTE in declaratia de avere. Sub fundul gras platit al lui Bontidean, s-a dezvoltat o adevarata SERPARIE de interese! Bocule, tu mai esti primar sau faci figuratie?

NU, să nu credeți că aceștia chiar și-au propus să rezolve această ILEGALITATE. Nici vorbă. Au scăldat-o ce-au scăldat-o, pân-au făcut-o din neagră, albă.

Problema Eroilor HANDICAPAȚI a fost adusă în discuție de consilierul Dan Morar. Pentru a fi dezbătută. Doar că în Consiliul local, temele de interes – DACĂ ACESTEA SE REFERĂ LA ILEGALITĂȚILE TOLERATE DE PRIMĂRIA LUI BOC, ADICĂ ACCEPTATE – nu sunt discutate.

În ședințe doar se aprobă cu voturi, tăcut, rapid, unanim – 22 de voturi aici; o abținere, din cauza intereselor, dincolo; absențe motivate și nemotivate ale consilierilor locali. O adevărată cavalcadă a aleșior sorții ce tropăiesc fără scrupule: pe LEGE călcând.

Tarcea, viceprimarul cu glas de privighetoare, s-a arătat ”bucuros” de acest subiect. Dar, ce să vezi? Problema mai că nu există. Carevasăzică, legitimațiile de parcare pentru persoanele cu handicap, vestitele carduri albastre, au fost eliberate absolut legal.

Aurel Mocanu, șeful Direcției de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei, care se ocupă de eliberarea acestor carduri-fantomă, susține că din 2007 până în prezent au fost eliberate un număr ”de 8.200 și ceva”, iar carduri albastre active, pentru ”handicapați” închipuiți, sunt 3071. 

Cu vocea sa guturală, Mocanu i-a asigurat pe cei prezenți, I-A ASIGURAT CU PREȚUL PROPRIEI FUNCȚII, că toată tărășenia ILEGALĂ ESTE LEGALĂ. 

Tarcea ”filosoful”, chiar și-a permis să aprecieze că rudele persoanelor cu dizabilități trebuie să posede un asemenea card: dacă vrei să-ți aștepți ruda, bunăoară, în fața spitalului? Cum să nu???
La câte unități medicale avem pe Bulevardul EROILOR HANDICAPAȚI, e de la sine înțeles. 

Mai mult, vocea de privighetoare a domnului Tarcea îngână ceva despre ”bunul-simț”: cum ar veni, parchezi doar dacă ai card de handicap închipuit sau bun-simț. La câți slujbași închipuiți sunt prin Primărie, bunul-simț nu-și mai are locul.

În fond, un subiect cu adevărat însemnat, care releva CORUPȚIA DIN PRIMĂRIA LUI BOC, este bagatelizat și făcut, voit, neînsemnat. CHIAR DORMIȚI PE VOI? DUPĂ CE UN JURNALIST VĂ ARATĂ INCOMPETENȚA ȘI VĂ FACE MUNCA, Tarcea invocă LIMITE LEGALE. Hai sictir!

Și o scaldă în discuții politicianiste: ”știți, legilsația este echivocă; știți, la butoane e pesedeul, iar noi aici nu știm de corupție”. Parchează ăștia ca nesimțiții, pe locurile persoanelor cu dizabilități și, ce să vezi?, vinovat e Guvernul și legislația...

”Vreți să facem filaj?” întreabă Tarcea. Da, domnule viceprimar, filaj pentru deconspirarea handicapaților închipuiți. 

Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale, de altfel, un pensionar de lux, nu are suficienți agenți.

ORGANUL DE CONTROL ÎȘI ARATĂ IMPOTENȚA. El (adică Bonțidean și ai lui) poate verifica doar dacă ”acel tichet” este la vedere. Ori dacă este ”la vedere”, atunci competența Poliției locale s-a încheiat. Grea misiune. În plus, organul de control are prea puțini membri. 

Cu asta, investigația este închisă.

NB: NU UITAȚI, DISCUTĂM DE CLUJ-NAPOCA, NU DE UN ORAȘ OARECARE.

DACĂ AICI POLIȚIA ESTE NEPUTINCIOASĂ, IAR ADMINISTRAȚIA CORUPTĂ, CE SĂ VĂ SPUNEM MAI MULT?!

BONȚIDEAN: ”Nu este o problemă care să aparțină Poliției locale”.

TARCEA: ”Există limite legale”.

Bonți, legiuitorul, se arată a fi de acord cu o modificare legislativă.

Adică nu să taie, din rădăcini, corupția din Primărie, ci pe ocolite, cu mâna Guvernului. 

Urmăriți mai jos apatia cu care intră în dezbatere consilierii locali pentru a soluționa o problemă de corupție, rezolvată pe jumătate de Ziar de Cluj

 


Adauga comentariu