Tarcea: Guvernul și-a făcut treaba, a pus la dispoziție suficiente doze de vaccin... Din păcate, sunt tot soiul de știri false și indivizi care vor să facă rău omenirii

Reprezentanții administrației locale susțin că „Guvernul și-a făcut treaba”, chiar dacă România nu reușește să facă față valului 4 al pandemiei după o vară plină de evenimente și relaxare. Viceprimarul Dan Tarcea condamnă știrile false în privința vaccinării și pe cei „care vor să facă rău omenirii”. 

„S-a demonstrat foarte clar că vaccinarea este salvarea.

Și, din păcate, sunt tot soiul de fake news și indivizi care vor să facă rău omenirii”, a declarat vicele Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Chiar dacă în România studiile în privința beneficiului vaccinării și a riscurilor implicite lipsesc, reprezentanții autorităților fac trimitere la „specialiști” și „știință” - cei doi piloni care fac din vaccinarea COVID singura alternativă.

Tarcea a oferit exemplul altor state UE unde rata mare de vaccinare a făcut ca impactul valului 4 să fie unul mult mai mic decât în România, codașa Uniunii Europene din perspectiva procentului de persoane vaccinate: 

„Franța are o rată mică de infectare, Portugalia la fel. 
Valul 4 nu i-a afectat aproape deloc”
, a exemplificat Tarcea.

Din păcate, în România și Bulgaria situația nu este satisfăcătoare deloc din perspectiva vaccinării și a ratei de infectare.  

Guvernul a fost prea relaxat, iar mesajul transmis a fost unul slab – a fost intervenția moderatorului. 

„Au luat măsurile de a nu închide economia. 

Oamenii au această alternativă de a se vaccina.

Nu discutăm de incredere în autorități, ci în medici. Dacă oamenii nu cred în ce le spun medicii? 

La Cluj, din datele pe care le avem, cele mai multe dintre persoanele infectate sunt nevaccinate. 

Guvernul și-a făcut treaba, a pus la dispoziție suficiente doze de vaccin.

Ar trebui să ascultăm mai mult de sfatul specialiștilor.

Multe persoane care sunt în spitale și ATI la Cluj, nu sunt din județ, pentru că acolo nu există infrastructură necesară. 

În Cluj avem o rată de vaccinare de 53,88%. Dar nu e suficient doar municipiul, trebuie și cetățenii din jur, din celelalte localități să se vaccineze. 

După spusele specialiștilor, într-o săptămână vom intra într-o zonă de platou și sper ca în două-trei săptămâni să intrăm pe o rată de descreștere. 

Cei vaccinați sunt protejați de formele grele de COVID. Dar riscurile de a ajunge la ATI, de a face forme grave sunt mult mai mici”, a concluzionat Dan Tarcea. 

Și primarul Emil Boc a susținut, luni, ideea potrivit căreia „calea spre viață este calea prin vaccinare”.

CITEȘTE ȘI: Boc: „Ne îndreptăm spre o fază de platou la Cluj… Măsurile legale fac din oamenii vaccinați, oameni liberi”. Rata de vaccinare, cu cel puțin o doză, este de 53,88%

„Este firesc ca într-o societate democratică, sănătatea publică să prevaleze.

Pentru că, până la urmă, trăim în societate și decizia fiecăruia dintre noi afectează viața și sănătatea celuilalt.

Calea spre VIAȚĂ este calea prin vaccinare.

Nu văd altă soluție.

De asemenea, măsurile legale fac din oamenii vaccinați, oameni liberi.

În comparație cu cei care nu sunt vaccinați, cărora li se pun condiții suplimentare pentru a putea accesa restaurante, viața publică, mersul după anumite ore în oraș.

Deci și din perspectiva libertății noastre individuale vaccinarea este calea spre libertatea deplină”, a declarat Emil Boc în privința necesității vaccinării și a condiționării libertății.


Adauga comentariu