Tarcea construiește parkinguri virtuale. Viceprimarul se laudă cu zeci de parcări etajate, în fază “avansată”

În absența primarului Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea a preluat responsabilitatea departamentului “reklamă” din cadrul municipalității. În acest fel aflăm, că în anul 2019, Primăria are ”în proiect” 19 parkinguri în ”diverse faze” de execuție. De fapt, sunt doar ”proiecte”. Tot de către Tarcea suntem înștiințați că 4 din cele 19 parkinguri sunt în faze ”avansate” de realizare: altfel spus, abia a fost dat ordinul de începere al lucrărilor. Cu toate acestea, departamentul ”reklamă” din mediul virtual, coordonat de viceprimar, ne livrează imagini finale, virtuale, cu parkingurile realizate. 

Toate, fără excepție, sunt proiectate în viitor.

Adică anii de cârmuire ai PNL-ului la butoanele Primăriei din Cluj-Napoca n-au fost suficienți pentru a termina un parking.

Ba nu, cu chiu, cu vai, a fost terminat parkingul Negoiu. 

Alt asemenea parking, care ține de promisiunea lansată de Emil Boc în campania electorală din anul 2012, se numește Parkingul Hașdeu care, nici în prezent, în 2019, NU EXISTĂ. Ordinul de începere va fi semnat prin luna martie 2019.

CITEȘTE ȘIParkingul Hasdeu a ajuns la etapa semnare contract proiectare și execuție. Anunțul începerii investiției datează din 2012

Suntem abia la început.

Abia au început demolările de garaje din cartierul Mănăștur pentru a putea construi noi parkinguri. Însă, aceste faze de execuție, aflate la început, sunt prezentate, deja, ca fiind mari reușite, realizări în formă pură.

CITEȘTE ȘIȘase zile până la demolarea garajelor de pe strada Mogoșoaia, 2 ani până la realizarea unui nou parking. Cum s-au conformat mănășturenii? VIDEO

Urmează să mai vedem un spot publicitar, marca Emil Boc&Co., cu imagini virtuale ce vor surprinde parkingurile ce nu există de fapt. 

E clar. Tovarășii mai vor la butoane un mandat. Acum a început reclama. Poate-poate vor mai construi o jumătate de parking. Deocamdată, doar au demolat niște garaje. 

Conform viceprimarului Dan Tarcea, în data de 8 februarie va fi predat amplasamentul pentru noul parking, iar peste câteva zile, în 14 februarie, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Parkingul de pe str. Mogoșoaia nr. 9 va avea un regim de înălțime de două subsoluri și parter, peste care va fi amenajat un teren de sport.

„Un nou parking în cartierul Mănăștur pe str. Mogoșoaia 

În 8.02.2019 va fi predat amplasamentul pentru noul parking de pe str. Mogoșoaia nr. 9, iar în 14.02.2019 va fi dat ordinul de începere a lucrărilor. 

Parkingul va avea un regim de înălțime de 2 subsoluri și parter, peste care va fi amenajat un teren de sport. 

Pe platforma unde va fi construită clădirea au fost demolate 113 garaje, urmând ca în locul lor să fie construite 292 locuri de parcare, 9 stații de încărcare pentru mașini electrice (din care 5 active și 4 rezervă), 34 locuri de parcare pentru biciclete (în parking), spațiu special pentru 26 biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete și scutere și locuri de parcare pentru vizitatori.

Valoarea contractului este de 15.400.511,40 lei fără TVA, din care proiectarea este de 406.000 lei, iar execuția 14.994.511,40 lei fără TVA.

Proiectant: S.C. MADE BY S.R.L.
Executant: TCI CONTRACTOR GENERAL SA”, anunță viceprimarul virtual, Dan Tarcea.

Mai mult, acesta s-a referit la cele 19 parkinguri aflate ”în proiect”, la ultima ședință de Consiliu Local din 6 februarie. 

După cum susține viceprimarul Tarcea, 4 parkinguri vor fi ”livrate” în anul 20-20. 

Cum ar fi parkingul Hașdeu, promis de Boc din anul 2012. Da, 8 ani pentru un amărât de parking nu e prea mult. Sau este?

Dar, în prezent, consideră Tarcea, clujenii ar trebui să fie mulțumiți cu ce au. Primăria are proiecte. 19 parkinguri. Iar 4 se află în stadiu ”avansat” de realizare: a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Cam atât. 

”Ne dorim să descurajăm folosirea mașinii în zona centrală.

La nici 10 minute de mers pe jos avem 2 parkinguri cu 850 de locuri de parcare, care au un grad de ocupare de maxim 50%, unde tariful este de 1 leu pe oră sau 40 de lei abonamentul lunar. Cred că astăzi, clujenii, au suficient de multe alternative pentru a-și putea parca mașina în zona limitrofă centrului, fără să mai fie necesar să intre în zona centrală.

În altă ordine de idei, avem în proiect 19 parkinguri, care sunt în diverse faze, iar cele mai avansate sunt cele 4 - care sunt pe Primăverii nr 20, unde a fost dat în luna decembrie ordinul de începere a lucrărilor; Primăverii nr 8, în care a fost dat ordinul de începere a lucrărilor în luna ianuarie; urmează să fie dat în perioada următoare ordinul de începere pentru Parkingul Mogoșoaia nr 7-9; după care urmează să se dea ordinul de începere în luna martie pentru lucrările de la Parkingul Hașdeu. 
Deci, uitați că discutăm despre 4 parkinguri, aproximativ 1000 de locuri de parcare, care vor fi livrate în anul 2020. 

Legat de creșterea numărului locurilor de parcare, avem un proiect, cel puțin 50 de platforme unde sunt astăzi garaje, pentru a le demola și a crește numărul locurilor de parcare prin demolarea garajelor. Suntem în diferite faze și acolo, mmm...lucrurile sunt mult mai complicate, pentru că trebuie să vedem revendicările, trebuie să vedem procesele, după care să facem un proiect în acest sens”, a susținut Tarcea în cadrul ședinței de Consiliu local. 

Prin urmare, parkinguri. 

Parkinguri virtuale.

 

Adauga comentariu