„Țăranul” Traian Abrudan, consilier local și vicepreședinte al PNL Florești, s-a săturat de toți cei care doresc să salveze Floreștiul

Aflat în Bari, alături de soția sa, „țăranul băștinaș” Traian Abrudan (după cum singur se definește), vicepreședinte al PNL Florești, a postat pe Facebook o declarație furibundă, în care își exprimă, pe un ton jignitor, senzația de sațietate, vecină cu dezgustul, pe care o manifestă față de toți cei care doresc să salveze Floreștiul, unde el este consilier local, la al doilea mandat.

Vă redăm integral textul „țăranului” Traian Abrudan:

„Mă numesc Traian Abrudan,sunt floreștean băștinaș sunt consilier local la al doilea mandat, sunt căsătorit am trei copii, sunt antreprenor din tată în fiu, sunt țăran din tată în fiu și m-am săturat de toți cei care doresc să salveze Floreștiul...

De la ce să salveze Floreștiul?! Că nu înțeleg?!

De ce am această intervenție... Simplu... Văd că toți sunt salvatorii acestei comune, în prag de alegeri.

Măi oameni buni... Lăsați naibii interesele personale și hai să vorbim serios :

Sunt persoane în comunitate care puteau să fie participanți activi de-a lungul vremii (aici vorbim de consilieri locali) în această comunitate, dar au ales să fie purtători de cuvânt pe toate rețelele de socializare, mari specialiști în toate domeniile, dau lecții la toată lumea, dar sunt ceva de genul... Particip dar nu mă bag.

Sunt persoane care nu demult s-au mutat în Florești, conștienți de "toate problemele din această comună" dar na', nici nu s-a uscat bine cerneala pe Cf-ul apartamentului, s-au trezit că nu este ce-și doresc și stai.... Eu aduc schimbarea în bine.

Sunt persoane care cred că au drepturi, dar obligații nu...

Măi oameni buni... Suntem Comuna Florești, sat Florești, județul Cluj. Lăsați aerele de lucrător la oraș și locuitor de comună.. Și mai rău... Lăsați aerele de "cuca măcăii" și domni de la oraș...

Sunt oameni de foarte bună calitate care s-au mutat la noi în comună. Ca și peste tot, sunt oameni de mai puțină calitate... Nu se poate pădure fără uscăruri ?

Dar hai să fim serioși... Toți ne dorim un trai mai bun dar nu așa... Peste noapte.

Ne plângem de aglomerație... Da... Așa este... Este peste tot unde traiul este bun. În toate metropolele lumii este aglomerație..

Ne tot legăm de centură... O să fie gata și tot o să fie aglomerat (să văd atunci de ce o să vă mai plângeți ?) Nu este gata... Credeți că noi nu ne dorim?! Nu este așa simplu?

De ce ne mai legăm?! ?... Se construiesc blocuri... Da!! Și se vor mai construii, atâta timp cât vor găsi cumpărători.. Exact cum cei care ați cumpărat nu de mult, așa și alții vor dorii să cumpere...Acesta este trendul...

Toate orașele, toate cartierele, nu au fost construite de la început perfect... S-au pliat și s-au adaptat în timp... În funcție de necesități.

Ca și concluzie(sunt convins că o să mai am intervenții ?) în orice moment, am mai spus-o și am să o mai spun :când o să vină o persoană în fața mea și o să văd că-și dorește mai mult ca și mine, bunul mers al acestei comunități, am să las "pușca" jos și "las'pe altul mai bun". Dar când văd, cel puțin deocamdată doar oportuniști, atunci cu părere de "bine" nu mă las... Nu las dragul meu sat, pe mâna oricui.

Toți care mă cunosc, știu ce fel de om sunt...

Doresc ca această comunitate să înceapă să se "închege", să tragă la același "plug" și să lăsăm de o parte răutățile. Trebuie să avem un numitor comun și bunul mers al acestei comunități, să fie în interesul fiecărui cetățean al acestei comune.

PS1. Nu cred că în această comună, cineva o duce rău.. Nu cred... Avem acest disconfort cu traficul, care mă repet, chiar dacă se va face centura de sud, tot va fii trafic aglomerat, dar per ansamblu, eu vă spun, comparativ cu ce a fost acum 12-15 ani în această localitate, suntem foarte bine.

PS2. Nu contest, nu trebuie să ne mulțumim cu puțin, dar nu stăm rău, comparativ cu mulți alții.

PS3.Nu uitați ceva foarte important... De la țară vin și domnii.?

Toate cele bune!”

Ce reiese din acest text?

1. Vicepreședintele PNL Florești, consilier local la al doilea mandat, este agramat. Nu știe să scrie corect în limba sa maternă. Greșelile din textul său sunt subliniate mai sus cu galben. Mai există, în plus, și virgule între subiect și predicat, virgule lipsă, topică de clasa a treia ș.a.m.d.

2. Chiar dacă este deja la al doilea mandat, acest consilier local nu înțelege care sunt problemele comunității locale. („De la ce să salveze Floreștiul?! Că nu înțeleg?!”)

3. Consilierul local îi jignește pe floreștenii ale căror interese ar trebui să le reprezinte. Aceștia au „aere de lucrător la oraș și locuitor de comună” și „aere de cuca măcăii și domni de la oraș”. Îi consideră, așadar, pe oameni, doar niște țărani închipuiți, care nu își văd lungul nasului de floreșteni și se cred clujeni. Consilierul local simte chiar nevoia să puncteze faptul că, printre cei care s-au mutat în comună, sunt și „oameni de mai puțină calitate”.

4. Consilierul local PNL consideră aglomerația drept un semn al traiului bun, deci un lucru benefic, pe care trebuie să-l acceptăm ca atare. Ba, chiar să ne bucurăm!

5. Viziunea urbanistică a consilierului local este una pompieristică: o să fie gata centura când o să fie gata, dar va fi gata, gata aglomerată; blocuri se vor construi sălbatic, atâta timp cât se vor găsi cumpărători, apoi ne adaptăm noi, cum s-o putea!

6. În afara providențialei sale persoane, toți sunt niște oportuniști. Nimeni nu e mai bun ca el. Într-o postare viitoare sau, de ce nu, într-o hotărâre de CL, probabil că domnul țăran consilier local băștinaș va propune să i se facă statuie.

7. Consilierul local este convins că toată lumea în comună o duce bine, nimeni nu are nicio problemă în afară de traficul aglomerat care, după cum arătam mai sus, este un semn al traiului bun, deci nu e o problemă. Cine spune că are o problemă în Florești, are interese personale, pe care trebuie „să le lase naibii”.

Cu astfel de consilieri băștinași, ne mai mirăm că Floreștiul arată cum arată? Adică, foarte bine?

Toate cele bune, tuturor domnilor de la țară, dar mai ales băștinașilor care postează pe Facebook, din Bari, pentru a-i trage de urechi pe toți țăranii închipuiți din localitate!

Foto: Facebook Traian Abrudan

Adauga comentariu