Tăntălăii din PNL Cluj strâng semnături pentru Iohannis ON-LINE. Reacția BEC: „Exclus așa ceva!”

România e o țară minunată, pentru că în fiecare zi suntem surprinși unde se răstoarnă carul cu proști. 

Conform articolului 4, alineatul 2 din legea 370 din 20 septembrie 2004, când vorbim despre alegerile prezidențiale, „candidaturile propuse de partidele și de alianțele politice, precum și candidaturile independente pot fi depuse numai dacă sunt susținute de cel puțin 200.000 de alegători”. Adică 200.000 de semnături, de la 200.00 de cetățeni. 

La articolul 27, alineatul 3, aflăm că „lista susținătorilor este un act public, sub sancțiunea prevăzută de art. 292 din Codul penal. Lista sau listele susținătorilor trebuie să cuprindă data alegerilor, prenumele și numele candidatului, precum și prenumele și numele, data nașterii, adresa, denumirea, seria și numărul actului de identitate și semnătura alegătorilor care susțin candidatura. În finalul listei persoana care a întocmit-o este obligată să facă o declarație pe propria răspundere prin care să ateste veridicitatea semnăturilor susținătorilor. Modelul listei susținătorilor și al declarației pe propria răspundere sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege”.

Candidații fac în această perioadă un tur de forță prin România, pentru că nu e așa ușor să convingi 200.000 de oameni să își ofere pe tavă datele personale pentru a susține un politician. Ca să revenim la Clujul nostru, am observat amuzați cum viceprimarul Dan Tarcea a postat pe pagina sa de Facebook o Petiție Online? prin care se face apel la cetățeni să semneze pentru Klaus Iohannis. 

Inițial ne-am gândit că e ceva modificare de legislație, ne-am modernizat peste noapte, o fi ceva platformă electorală BEC unde semnezi electronic și îți introduci datele personale în maximă siguranță (în aceste vremuri în care hackerii ruși sunt la putere și GDPR-ul e sfânt). Nici vorbă! E doar celebra și inutila Petiție Online. Problema e că oamenilor li se cer date personale: „Avem nevoie nu doar de semnătură, ci și, în căsuța "semnez pentru că...", de domiciliu și de seria+numărul cărții dvs de identitate. Faceți ca semnătura dvs să conteze”. Mai mult, Dan Tarcea, membru important al PNL Cluj și viceprimar al lui Emil Boc, girează prin SHARE-ul său de pe Facebook toată inepția. Doamne ajută și păzește.

169 de oameni s-au „înscris” pe lista inutilă (și cel mai probabil ilegală).  Pentru că e ilegală și inutilă, lucru confirmat cu un simplu telefon la BEC. ”Exclus așa ceva! Eventual pot să strângă semnături ca să aibă ei o evidență”, ne-au declarat reprezentanții BEC. 

 

Adauga comentariu