Tânără luată cu forța de jandarmi la marșul anti-homosexualitate

O tânără a fost luată cu forța de jandarmi la mitingul anti-homosexualitate, desfășurat sâmbătă, în Piață Avram Iancu din Cluj-Napoca. Tânără a întrerupt discursul susținut de un membru al Noii Drepte.

„Acum puțin timp în Cluj-Napoca a avut loc o paradă rușinoasă, o parada gay obscenă”, a spus la microfon protestatarul.  

Moment în care, o tânără aflata în piață, a intervenit:

„Am fost la marșul comunității gay, dar nu a fost nimic obscen acolo!”

Lucrurile au degenerat atunci. Protestatarii de la Noua Dreapta și Coaliția pentru Familie - organizatorii mitingului din Piață - au început sa vocifereze că tânăra le deranjează evenimentul și că încearcă sa provoace scandal.

„Uitați cine ia apărarea homosexualilor, o femeie! Pentru noi femeia e o comoară, nu ia apărarea homosexualilor”, a spus un organizator al mitingului.

Patru jandarmi au intervenit și au încercat să o scoată cu forța pe femeie din piață.  

„Nu aveți voie să mă scoateți dintr-o piață publică. Am venit  cu bicicleta, vreau să ascult discursurile de aici și să port un dialog. Tot cu bicicleta vreau să plec și acasă. Nu am buletin la mine, nu am nimic, vreau să rămân aici. De ce mă tratați ca pe o infractoare? Nu aveți niciun drept să mă băgați în dubă!”, striga femeia.

În ciuda rezistenței pe care a încercat să o opună, tânăra a fost luată pe sus de jandarmi și chiar a fost târâtă până la mașina Jandarmeriei, de unde a fost dusă la Poliție, pentru a da declarații. 

Pentru că participanții la mitingul din Piața Avram Iancu strigau către jandarmi să o ridice pe femeie mai repede de acolo, oamenii legii au apelat la brutalitate și au împins chiar și jurnaliștii în încercarea de a o lua pe sus pe femeia ce a întrerupt mitingul.

Întrebat de jurnaliști în baza căreia legi tânăra a fost tratata cu brutalitate de jandarmi și dacă au fost respectate procedurile legale,  comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj a răspuns că „a fost respectata legea și la încheierea cercetărilor se va da un comunicat de presă.”

Femeia care a întrerupt marșul anti-homosexualitate este Oana Mardare, actriță și fondatoarea teatrului privat Reactor.

Mitingul anti-homosexualitate din Cluj a fost  organizat de partidul Noua Dreaptă și Coaliția pentru Familie, în replică la marșul comunității LGBTQ, organizat tot sâmbătă, în Cluj-Napoca. La marșul comunității gay au participat aproximativ 800 de persoane. Participanții au purtat tricouri albe, inscripționate #spunedrept și aveau în mâini stegulețe în culorile curcubeului; au mărșăluit pașnic, puțin peste o oră, pe traseul aprobat de Primărie - Bulevardul 1 Decembrie 1918, între podurile Garibaldi și Napoca. 

„Ne-am săturat să stăm în case. Vrem să fim vizibili, vrem să avem parte de toleranță”, a spus Lucian Dunărean, președintele Asociației LGBTQ.

Comentarii

AC

01.07.2017 19:07

 e clar ca avem 2 categorii de cetateni cu pareri diferite. le-am autorizat 2 marsuri cu locatii diferite ca sa nu se intalneasca asa, ca suporterii steaua si dinamo.daca mergeau noua dreapta la gay pride sa urle sa vocifereze, iesea scandal ca ce cauta acolo. dar gagica asta nu face provocari sa vina sa vorbeasca peste astia? adica ea hai sa nu avem dublu standard. tipa s-a dus special sa provoace si jandarmii au scos-o de acolo pentru ca in contexte de astea se lasa poate cu violenta. spre binele ei au scos-o zic eu ca in multime se produc chestii si apoi nu stii cine ce a facut. e ca si la galeriile de fotbal, nervii sunt intinsi. nu era dezbatere sa vina ea sa vorbeasca peste astia. repet - daca mergeau astialalti in parc sa urle, ati fi strigat la ei ca provoacain fine, puteti zice orice, dar niste barbati in chiloti prin parc care fac exhibitionism e ceva rusinos, adica ti-e jena sa treci cu copiii pe acolo

tinel

01.07.2017 20:42

foarte bine,poate fata e lesbiana si a gresit mitingul!

Andrei

02.07.2017 21:31

Faza haioasa e ca au fost ND la marsul pro gay si au urlat de pe partea cealalta a somesului, avandu-i alaturi pe jandarmi. Era chiar boxerul acre are scris pe tricoi "homofob" . :) Țapă.

Adauga comentariu